Friss hírek

Hamilton fél, hogy kizárják a McLarent

A McLaren újonca, Lewis Hamilton az Olasz Nagydíjon döbbent csak rá igazán, hogy a kémügy miatt akár el is bukhatja az idei bajnoki címet, és még az sem kizárt, hogy a mai volt az utolsó versenye az idei évben.

A McLaren újonca, Lewis Hamilton az Olasz Nagydíjon döbbent csak rá igazán, hogy a kémügy miatt akár el is bukhatja az idei bajnoki címet, és még az sem kizárt, hogy a mai volt az utolsó versenye az idei évben.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jövő csütörtökön hallgatja meg a McLaren vezetőit a kémügy kapcsán a hét közepén birtokába került új bizonyítékok ismeretében. Ha a Motorsport Világtanács bűnösnek találja a wokingi alakulatot, és beigazolódik a gyanú, miszerint felhasználta idei autója tervezésénél és fejlesztésénél a Ferraritól lopott információkat, nem csak az idei, de a jövő évi bajnokságból is kizárhatja a McLarent.

“Ha leülök, és elmélázok ezen, akkor rádöbbenek, hogy az elmúlt hónapok kemény munkáját, mind részemről, mind a csapat részéről, egy szempillantás alatt elvehetik tőlünk” – mondta Hamilton az ITV-nek adott nyilatkozatában Monzában.

Hirdetés
 

“Ha igazán elgondolkodik rajta az ember, akkor felteszi magának a kérdést, vajon a jövő héten is versenyezhetek? Mi fog történni? Eddig minden olyan jól ment, de a bárd a fejed felett lebeg, és csak vársz, mikor sújt le rád” – folytatta a 22 éves brit pilóta, aki négy futammal a szezon vége előtt három ponttal vezeti a bajnokságot csapattársa, Fernando Alonso előtt.

Annak ellenére, hogy a McLaren megszerezte első kettős győzelmét a Ferrari hazájában, nem ünnepelhet felhőtlenül, ugyanis nem lesz egyszerű számára a jövő hét, különösen azután, hogy szombaton az is kiderült, már Olaszországban is eljárás folyik a csapat ellen.

Hamilton, aki Alonso mögött a második helyen fejezte be a mai versenyt, elmondta, minden bizalma a csapatban van, ám komolyan el kell gondolkodnia azon, mit is szeret valójában a Forma-1-ben.

“Soha nem gondoltam azt, hogy egyszer itt ülök majd, és arról beszélek, mit gyűlölök a Forma-1-ben, de a politika egyszerűen förtelmes, az emberek átgázolnak egymáson, ami hihetetlen” – magyarázta. “Mindezt úgy mondom, hogy Ron Dennis mindig is lojális volt velem szemben, mindig megadta a lehetőséget, és a lehető legjobbat akarta nekem. Soha nem volt okom arra, hogy ne higgyek neki. Most viszont ő van bajban, a rossz emberek el akarják őt távolítani, így úgy érzem, most nekem kell őt támogatnom.”

A brit versenyző a futamot követő sajtótájékoztatón arról is beszélt, mit jelentene számára az idei bajnoki cím megnyerése.

“Sokkal többet jelentene számomra, mint bárki más számára, hiszen kezdő vagyok, és nem is számítottam arra, hogy a trófeáért harcolhatok” – mondta. “Boldog lennék, ha megnyernénk mindkét bajnokságot, mert ezzel is meg tudnánk mutatni, hogy a sok nehézség ellenére nem törtünk meg, és továbbra is keményen hajtottunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!