Friss hírek

Hamilton félelme: A Ferrari és a Red Bull is erősebb lesz náluk?

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője tart a Ferraritól és a Red Bulltól a Hungaroringen – szerinte az ő autójuknak kevésbé fekszik a magyarországi versenypálya, mint a riválisaiknak.

Hamilton a Német Nagydíjon átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben Sebastian Vetteltől, így jelenleg 17 ponttal áll a tabella élén. A Magyar Nagydíjat követően 3 hetes szünet következik, így a hétvége kérdése, hogy Vettel fel tud-e zárkózni a britre – esetleg meg tudja-e előzni őt.

A Mercedes-versenyző szerint nem lesz könnyű dolguk a hétvégén, a Hungaroring ugyanis – az előző évek tapasztalatai alapján – jobban fekszik a Ferrarinak és a Red Bullnak.

„Most ugyanolyan kihívás lesz majd, mint az előző években” – mondta Hamilton. „Itt vannak a Red Bull-pilóták, akik mindig közel vannak hozzánk az olyan pályákon, ahol nem a motorerő számít leginkább. És természetesen a Ferrari, akik az előző években is nagyon gyorsak voltak itt.”

„Ez egy nagyon kemény pálya, nagyon meleg van itt, és a vonalvezetés nem igazán a mi csomagunknak kedvez. A mi autónk számára inkább a gyors kanyarok előnyösek, és ez az egyik olyan aszfaltcsík, ahol a legkevésbé lehet előzni.”

„Lehetőség szerint az első sorba kell kvalifikálnom magam, alapjában véve az első helyet szeretném, mert még nem tudom, hogy idén hogy viselkedik az autóm ezen a pályán. Ezt csak a pénteki edzéseken tapasztaljuk majd meg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!