Friss hírek

Hamilton felkészült a „hihetetlenül tehetséges” Russell érkezésére

Örömmel fogadja majd George Russellt a Mercedes Forma-1-es csapatánál Lewis Hamilton, ha a német istálló úgy dönt, a brit pilótát szerződteti 2022-re.

Egyre biztosabb, hogy a következő szezonban Russell lesz majd a hétszeres világbajnok csapattársa, a Mercedes azonban egyelőre nem tett hivatalos bejelentést.

Hamilton a Holland Nagydíj csütörtöki médianapján azt mondta, lenyűgözte őt Russell múlt hétvégi, belgiumi teljesítménye, amikor is a brit pilóta őt megelőzve a 2. rajtkockát szerezte meg az esős időmérőn.

Amikor csütörtökön Russell valószínűsíthető érkezéséről kérdezték, Hamilton így felelt: „Őszintén azt gondolom, hogy jól fog teljesíteni. Azt gondolom, George egy hihetetlenül tehetséges versenyző. Szerintem a múlt hétvége egyetlen fénypontját az ő időmérős köre szolgáltatta, lenyűgöző volt.”

„Azt gondolom, ő egy alázatos pilóta, nagyon jó a hozzáállása. És mivel brit, feltételezem, hogy a kommunikáció is jól működik majd.”

„Jelenleg persze teljes mértékben támogatnom kell a mostani csapattársamat, ezért is vagyok mindig nagyon támogató Valtterivel szemben, hiszen dolgunk van. Egyikünk sem tudja egyedül megnyerni a konstruktőri címet, kollektíven kell tennünk ezért.”

„Azt gondolom, ő is a sportág jövőjének egyik kulcsembere. Hihetetlen versenyzést mutatott eddig is, és meggyőződésem, hogy tovább fejlődik.”

Hamilton biztos benne, jó lesz a csapaton belüli dinamika akkor is, ha esetleg Russell érkezik 2022-ben.

„Fontos, hogy a tisztelet mindig meglegyen, és a kommunikáció lesz ennek az egyik kulcsa. A morál szempontjából remekül áll a csapat, a folyamataink kiválóak, és az, ahogy az istálló körülöleli a két versenyzőt. Ezért is van meg a harmónia. Azt gondolom, sokkal felkészültebbek vagyunk, mint a korábbi években, szóval emiatt nem igazán aggódom.”

A hétszeres világbajnok szerint Russell könnyen be fog illeszkedni, hiszen már versenyzett is az istálló színeiben tavaly, Bahreinben.

„Amikor valaki új érkezik az istállóhoz, időbe telik, Legyen szó akár egy új mérnökről vagy szerelőről. De George már velünk volt a pályán, versenyzett is a csapattal, és dolgozott a háttérben. Szóval szerintem jól ismeri a környezetet.”

„Izgatottan figyelem, ahogy feljebb törnek a fiatalok. Persze nem arról van szó, hogy ki akarok kapni egy fiataltól, de izgatottan figyelem a sport fejlődését. Elvégre én is a rajongója vagyok. Korábban beszéltem már Landóról [Norris] is, biztató látni, ahogy feltörnek a fiatalok. Rengeteg potenciált látok ebben a generációban. A jövőben pedig rájuk fog támaszkodni a sportág. Lesznek dolgok, amiket tanulhatunk egymástól.”

„De jelenleg a fókusz azon van, hogy Valtteri és én végezzük a dolgunkat, és büszkén is teszem mellette. Azt gondolom, ő egy remek ember, és szerintem ez az egyik leglényegesebb pontja a kettőnk közötti tiszteletnek. És emellett kemény ellenfél is. Soha nem adja fel, folyamatosan nyomja, és hozzásegített engem ezekhez a bajnoki címekhez a csapattal. Nélküle nem sikerült volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!