Friss hírek

Hamilton fellélegzett az időmérőt követően

Azt követően, hogy tegnap még az sem volt biztos, hogy büntetés nélkül megússza a Japán Nagydíjon történteket, Lewis Hamilton visszavágott az őt kritizálóknak, és parádés vezetést bemutatva, megszerezte a pole pozíciót az időmérő edzésen.

Azt követően, hogy tegnap még az sem volt biztos, hogy büntetés nélkül megússza a Japán Nagydíjon történteket, Lewis Hamilton visszavágott az őt kritizálóknak, és parádés vezetést bemutatva, megszerezte a pole pozíciót az időmérő edzésen.

Még szinte meg sem érkezett Kínába, a sportfelügyelők máris vizsgálatot indítottak Hamilton ellen, ugyanis egy amatőr videofelvétel alapján felmerült a gyanú, miszerint veszélyesen vezetett a biztonsági autó mögött a Japán Nagydíjon.

A brit versenyzőt péntek este behívták a sportfelügyelők egy meghallgatásra, majd pár órával később hivatalosan is bejelentették, nem kap büntetést a bajnokság élén álló újonc, aki akár már a hétvégén történelmet írhat.

Hirdetés
 

Hamilton ezután már csakis a versenyzésre tudott koncentrálni, ami a pályán nyújtott teljesítményén is meglátszott. Bár a Ferrari diktálta a tempót az összes szabadedzésen, beleértve a szombat délelőttit is, Hamilton visszavágott, és akkor parádézott, mikor arra a legjobban szükség volt, méghozzá az időmérő edzés utolsó etapjában, ahol végül megszerezte a rajtelsőséget.

“Érdekesen alakult eddig a hétvége. Hullámzó volt nagyon” – mondta Hamilton az időmérőt követő sajtókonferencián. “Mentálisan lefárasztotta az embert a sok idegeskedés. Boldogan érkeztem meg Japánból, ahol remekül teljesítettem. Csütörtökön aztán kiderült, hogy vizsgálatot indítottak ellenem, mert állítólag veszélyesen vezettem a versenyen. Szinte biztos voltam benne, hogy büntetést kapok, de szerencsére a csapat mindvégig mellettem állt, és megvédett.”

“Nem volt könnyű a tegnapi nap, mert úgy kellett tesztelnem, hogy közben folyamatosan ott lebegett a szemem előtt, hogy akár el is vehetik a japánban szerzett pontjaimat. Reggel pedig nem tudtam felvenni a versenyt a Ferrari duójával és Alonsóval, így egy kicsit el voltam keseredve.”

“Most járok itt először, éppen azért fantasztikusnak tartom, hogy én szereztem meg a pole pozíciót, pedig jóval lassabb voltam az időmérő előtt, mint Fernando” – folytatta a brit pilóta. “Tudtam, hogy ha minden jól alakul, és nem hajtom túl az autót, akkor sikerülhet. Nagyon boldog vagyok.”

“Tudtam, hogy fel tudjuk venni a versenyt a Ferrarikkal, bár a nagyobb sebességű kanyarokban gyorsabbak voltak. Úgy gondolom, hogy egy kör alatt jó a teljesítményünk, talán egy kicsit jobb, mint ellenfeleinkké. Azonban a versenyen a Ferrari jobban és egy kicsivel egyenletesebben használja a gumikat, éppen ezért figyelnünk kell rájuk” – tette hozzá Lewis.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!