Hamilton félt, hogy elveszíti a győzelmet

2018 Großer Preis von Singapur, Samstag - Paul Ripke Toto Wolff Mercedes Lewis Hamilton
Fotó: Mercedes

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője elmondása szerint nehéz versenyen van túl Szingapúrban, még akkor is, ha kívülről könnyű győzelemnek tűnt.

Hamilton megnyerte a Szingapúri Nagydíj futamát, ám voltak pillanatok, amikor veszélyben érezte győzelmét: Max Verstappen, a Red Bull versenyzője harcban volt vele, és a brit leginkább akkor aggódott, amikor a lekörözendők mögé értek.

Sergey Sirotkin és Romain Grosjean ugyanis pozícióért harcoltak, amikor Hamilton és Verstappen utolérték őket, és a brit elmondása szerint ez volt az a pont, amikor félt attól, hogy a káosz közepette a holland elmegy mellette.

„Kemény verseny volt, életem leghosszabb futama” – mondta Hamilton.

„Kicsit balszerencsénk volt a forgalommal, ezek a srácok [Grosjean és Sirotkin] folyamatosan harcoltak, és nehéz volt követni őket.”

„A szívem a torkomban dobogott, tényleg féltem” – folytatta a Mercedes-pilóta, aki győzelmével 40 pontra növelte előnyét a bajnoki pontversenyben.

„Aztán végre előre kerültem, és újra el tudtam húzni. Innentől kezdve talán könnyűnek tűnt a helyzet, de higgyetek nekem, ez egy nagyon hosszú verseny volt. Nagyon örültem, amikor megláttam a kockás zászlót.”

„Mindig hittem a csapatban, és most egy olyan pályán győztünk mindenféle „de” és „ha” nélkül, ahol korábban csak küszködtünk. Ez erőt ad nekünk a következő 6 versenyre.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!