Friss hírek

Hamilton: Féltem, hogy újra defektet kapok

Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája számára több izgalmas pillanat is akadt a Forma-1-es Belga Nagydíjon – még ha ez kívülről nem is látszódott.

Hamilton magabiztos győzelmet aratott a Belga Nagydíj vasárnapi versenyén, ám a brit a futam egy szakaszán aggódott amiatt, hogy megismétlődik a Brit Nagydíjon is látott defektje

„Ez nem volt a legkönnyebb versenyünk” – mondta Hamilton. „Az 5-ös kanyarban blokkoltak a kerekeim, ami egy kis vibrációt okozott. A gumihőmérséklet lassan csökkenni kezdett, mindegy, hogy mennyire nyomtam. Ahogy kopott a gumi, csökkent a hőmérséklet, szóval egy kicsit küszködtem.”

„Mindazonáltal úgy gondolom, hogy rendben volt. Egy kicsit ideges voltam, hogy olyan lesz a forgatókönyv a bal elsővel a végén, mint Silverstone-ban, szóval vigyáztam rá. Végül úgy tűnt, hogy sok gumi volt rajta, szóval talán rendben volt. Lehet, hogy a semmiért aggódtam.

A másik nehéz pillanat Hamilton számára a rajtnál adódott, amikor csapattársa, Valtteri Bottas támadta őt – ám végül sikerült megtartania vezető pozícióját a finnel szemben. 

„A rajt egy rémálom, mert ez az egyik legrövidebb szakasz az első kanyarig” – mondta Hamilton. „Az első kanyarból kijövet megcsúsztam, ahogy a gázra léptem, amikor megpróbáltam növelni a távolságot. Ha ezt nem is tettem volna, akkor is lett volna egy autónyi előnyöm, de elfogyott volna az egyenes végére.” 

„A megcsúszás az előnyömre vált, mert rögtön ott volt a fenekemben, és így biztos vagyok benne, hogy el kellett emelnie a gázról a lábát. Ez azt jelentette, hogy az emelkedő tetején nem volt elég ideje kilőni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!