Friss hírek

Hamilton: Fontos volt, hogy tisztázzam a kapcsolatomat a Mercedesszel

A négyszeres világbajnok Lewis Hamilton azt mondja, Nico Rosberg távozása után nagyon fontos volt leülnie a Mercedes-főnök Toto Wolff-fal, hogy tisztázzák kapcsolatukat.

Rosberg és Hamilton 2014 és 2016 között küzdött egymással a Mercedes csapatában belül, viszonyuk pedig közel sem volt felhőtlen. 2016-ban ráadásul Rosbergnek sikerült felülkerekednie Hamiltonon, majd a szezon végeztével mindenki nagy meglepetésére bejelentette visszavonulását.

Ezt követően Hamilton Toto Wolff oxfordshire-i otthonába látogatott, hogy ott beszéljék át kapcsolatukat, és egyeztessenek a folytatásról. Wolff ugyanis úgy érezte, mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy Hamilton visszanyerje formáját.

A brit végül 2017-ben újra világbajnok lett, nemrég pedig elismerte, a főnökével való beszélgetés nagyban hozzájárult ehhez.

[su_quote]„Ha bent vagy az irodában, és a főnököd nem akar téged ott látni, akkor sz*r lesz a munkakörnyezet, nem igaz? Ott is akarsz dolgozni, meg nem is”[/su_quote]

– magyarázta Hamilton.

„Mindez komoly negativitás, ami csak eltávolít attól, amiben igazán nagyszerű vagy. Az a bizonyos találkozó nagyon fontos volt, hogy tisztázzuk a dolgokat, hogy amikor megérkezem, a srácok tudják, hogy mindent beleadok, és azzal a bizonyos kis extrával keményebben dolgozzanak – és persze fordítva is.”

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

„Ha negativitás van, vagy kérdőjel, az hátráltathat bennünket, szóval majdhogynem tiszta lappal indítottuk a kapcsolatunkat, és újraindítottuk azokat a szolid alapokat, melyeket már évekkel korábban felépítettünk.”

Rosberg visszavonulása, illetve Valtteri Bottas érkezése után kétségkívül Hamiltonra támaszkodott a Mercedes, a brit azonban nem úgy tekint magára, mint a német istálló vezéremberére.

„Nem gondolom úgy, hogy én vagyok a csapat vezére – úgy hiszem, hogy én is egy láncszem vagyok a gépezedben. És mindannyiunknak kulcsszerepe van. A legfontosabb az, hogy olyan erős legyen a kapcsolat, amennyire csak lehet, és ezt idén sikerült megtenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!