Friss hírek

Hamilton furcsán érzi magát Senna szülővárosában

Lewis Hamilton elárulta, mélyem megérintette a néhai Ayrton Senna szülővárosában tett kirándulás, így nagy valószínűséggel nem látogat el a háromszoros világbajnok sírjához, ahogy azt korábban tervezte.

Lewis Hamilton elárulta, mélyem megérintette a néhai Ayrton Senna szülővárosában tett kirándulás, így nagy valószínűséggel nem látogat el a háromszoros világbajnok sírjához, ahogy azt korábban tervezte.

A McLaren brit versenyzője korábban azt tervezte, hogy a vasárnapi Brazil Nagydíjat követően első útja gyermekkori példaképe, a néhai Ayrton Senna sírjához vezet majd, ám a csütörtöki hivatalos sajtókonferencián elmondta, elhalasztja ezen programját.

“Nem látogatok ki a sírjához, mert gyanítom, oda is követnének. Majd egy másik alkalommal megyek ki a temetőbe” – mondta Hamilton.

“Nem azt mondom, hogy spirituális kapcsolat van köztünk, de furcsa érzés itt lenni. Mióta a Forma-1-et nézem, és elkezdtem gokartos karrierem, mindig Sennára fókuszáltam, őt néztem a videofelvételeken.”

“A szülővárosában lenni, látni az itteni embereket, miként tekintenek rá, és milyen hatalmasnak tűnik innen, átérezni, hogy az ő földjén vagyok, ahol sok időt töltött, mélyen érinti az embert. Tudom, hogy a hotelem csak pár mérföldre van attól a helytől, ahol most ő nyugszik. Ilyen közel még soha nem voltam hozzá. Éppen ezért különleges és furcsa érzések kavarognak most bennem.”

A brit versenyző azt is elmondta, a Kínai Nagydíjon történtek – ahol egy buta hiba miatt kiesett és nem tudta megszerezni a bajnoki címet – még erősebbé tették a szezonzáró brazil futam előtt.

“Egyáltalán nem vagyok idegesebb. Úgy érzem, sokkal erősebb lettem” – mondta Hamilton. “Természetesen le voltam törve, és egy kissé meginogtam, azonban megbeszéltem magammal a dolgot, és már sokkal erősebb vagyok, mint korábban voltam.”

“Másképp érzem magam, mint a legutóbbi verseny előtt. Akkor még nagyobb volt rajtam a nyomás. Most sokkal nyugodtabb vagyunk, bízom a csapatban és magamban, és hiszem, hogy minden a legnagyobb rendben lesz a hétvégén” – tette hozzá az újonc versenyző, aki négy ponttal vezeti a bajnokságot csapattársa, Fernando Alonso előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek