Hamilton gumitörmelékei miatt szenvedett Massa

A Williams brazil versenyzője, Felipe Massa állítja, Lewis Hamilton gumitörmelékei miatt szenvedett oly sokat a vasárnapi Belga Nagydíjon.


A Williams brazil versenyzője, Felipe Massa állítja, Lewis Hamilton gumitörmelékei miatt szenvedett oly sokat a vasárnapi Belga Nagydíjon.

A rutinos versenyző csak tizenharmadikként ért célba Spa-Francorchampsban, miközben csapattársa, Valtteri Bottas ismét dobogóra állhatott.

Massa a verseny után azt mondta, FW36-os versenygépének leszorítóerejével voltak gondok, miután Lewis Hamilton defektje után összeszedte a gumitörmelékeket.

„A második vagy harmadik körben felszedtem Lewis gumitörmelékeit, amik fent maradtak a padlólemezen” – magyarázta a Williams versenyzője.

„Az első etapban arra panaszkodtam, hogy valami nincs rendben, mert az autót lehetetlen volt vezetni. Úgy éreztem, rengeteg leszorítóerő hiányzik. Talán 2 másodperccel voltam lassabb minden egyes körben.”

„Az első kiállásnál nem tudták letakarítani ezeket, szóval megtettem újabb 12 kört hasonló problémákkal – 2 másodperccel lassabban. A verseny felére tehát nagyjából fél percet veszítettem.”

„Az egész etapban során panaszkodtam, a második kiállásnál aztán látták a gumitörmelékeket, és eltávolították őket. Hirtelen 2 másodperccel javultak a köridők.”

„Nagy kár érte. Nagyon nehéz verseny volt, hiszen a pontokért harcolhattunk volna.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS