Hamilton győzelemmel búcsúzna a McLarentől - F1VILÁG.HU

Hamilton győzelemmel búcsúzna a McLarentől

HIRDETÉS

A McLaren versenyzője, Lewis Hamilton nagyon bízik abban, hogy még legalább egyszer esélye lesz arra, hogy a wokingi gárda színeiben futamgyőzelmet arasson a Forma-1-ben.


A McLaren versenyzője, Lewis Hamilton nagyon bízik abban, hogy még legalább egyszer esélye lesz arra, hogy a wokingi gárda színeiben futamgyőzelmet arasson a Forma-1-ben.

A 2008-as év legjobbja jövőre már a Mercedes színeiben folytatja pályafutását, ám reméli, a jövő hétvégi Amerikai Nagydíjon, illetve az évadzárón, Brazíliában nyerni tud majd.

Hamilton kiváló formában versenyzett a múlt hétvégén, Abu Dhabiban – a lehetséges győzelemtől azonban egy műszaki hiba fosztotta meg.

„Úgy érzem, hogyha az autó olyan jól teljesít Amerikában és Brazíliában, mint Abu Dhabiban, akkor ismét jó esélyeim lesznek” – mondta a brit nemrégiben.

„Szóval ugyanolyan mentalitással és lelkesedéssel érkezem majd meg oda is, a győzelem reményében.”

Hamilton szép emlékeket őriz az amerikai kontinensről, élete első Forma-1-es győzelmét ugyanis Kanadában aratta, sőt, ezt követően Indianapolisban is nyerni tudott. A brit versenyző aztán 2010-ben, illetve idén is nyerni tudott Montrealban.

„Szeretném megnyerni az első Amerikai Nagydíjat, főleg azok után, hogy az utolsón is én győztem. Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy van olyan pálya, ahol én lettem volna az első futamgyőztes. Soha nem volt meg az autóm ahhoz, hogy megtegyem, de remélhetőleg most sikerül.”

„Ami Brazíliát illeti: soha nem nyertem még ott, de ha az autó ugyanolyan jó lesz, mint Abu Dhabiban volt, akkor a győzelem igazán fenomenális lesz, mert Interlagosról van szó. Nem tudom, hogyan kezelném, ha nyerni tudnék ott.”

Hamilton elismerte, a megbízhatóság jelen pillanatban komoly fejtörést okoz a McLaren számára, ám biztos benne, csapata megoldja a problémákat.

Hirdetés

„Az elmúlt öt futamon sok műszaki hibánk volt, szóval a megbízhatóság elég komoly probléma számunkra, de nincs kétségem afelől, hogy a csapat meg tudja oldani a gondokat. Az elmúlt négy-öt versenyen valami mindig tönkrement az autóban, még azokon a versenyeken is, melyeken célba tudtunk érni. Remélhetőleg az utolsó két versenyen nekünk kedvez majd a szerencse.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!