Hamilton: Ha a tempónkkal nem is, a stratégiával talán nyomást tudunk gyakorolni Verstappenre - F1VILÁG.HU

Hamilton: Ha a tempónkkal nem is, a stratégiával talán nyomást tudunk gyakorolni Verstappenre

HIRDETÉS
Kiválóan sikerült a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj időmérője a Mercedes csapata számára, és bár Lewis Hamilton szerint Max Verstappen jóval gyorsabb lehet náluk a mai versenyen, a brit pilóta abban reménykedik, a stratégia révén képesek lesznek nyomást gyakorolni a Red Bullra.
2023 Australian Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton

Verstappen ugyanis egyedül lesz kénytelen maga mögött tartani az ezüstnyilakat, hiszen csapattársa, Sergio Perez időmérős kicsúszása után csak az utolsó pozícióból rajtol. A címvédő mellől George Russell, míg a 3. helyről Lewis Hamilton kezdi majd meg a vasárnapi futamot.

Hamiltont az időmérőt követően megkérdezték arról, szerinte lesz-e reális esélye arra, hogy a győzelemért csatázzon, mire a Mercedes pilótája így felelt: „Szerintem ezt nehéz megmondani. Még egy hosszú etapot sem teljesítettem, holnap, a versenyen fogok először. És nem láttam azt sem, hogyan állunk pontosan hozzájuk [a Red Bullhoz] képest.”

„De általában… arra kell számítanunk, hogy negyed másodperccel, vagy fél másodperccel legalább gyorsabbak lesznek, mint mi. Viszont a szélárnyékban talán valahogy tartani tudjuk magunkat. És talán az is segíthet, hogy mi ketten leszünk, míg a Red Bull csak egy autóval van ott, esetleg a stratégia révén nyomást tudunk gyakorolni rájuk. Majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!