Friss hírek

Hamilton: Ha esik, a Hungaroringen nem lesz egyszerű

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője szerint egy esős időmérőn nehezebb dolga lenne a Hungaroringen, mint a múlt heti Stájer Nagydíjon volt.

Hamilton erős formában kezdte a Magyar Nagydíjat: az első szabadedzést megnyerte pénteken csapattársa, Valtteri Bottas előtt, mögöttük a Racing Point fél másodperces lemaradásban volt. 

A második tréningen azonban a brit nem teljesített gyorskört az eső miatt: a csapat tájékoztatása szerint a hétvége további részére spóroltak az abroncsokkal. 

„Nem vonok le ebből túl sok következtetést” – nyilatkozta Hamilton az első szabadedzésen mutatott teljesítményével kapcsolatban. „Mindenki mást csinált, más programon van, ami a szárny- és motorbeállításokat, az üzemanyagszintet, és ezeket a dolgokat illeti. Mi végigvittük azt, amit szerettünk volna, jól sikerült.”

„Úgy gondolom, sokkal szorosabb lesz a mezőny, ha a harmadik edzéshez és az időmérőhöz érünk. Az autón volt még mit csinálni, szóval dolgoztunk rajta” – folytatta a brit. „Aztán esett, és nem tudjuk ennek az eredményét, amíg nem lesz egy újabb száraz edzés.”

Az előrejelzések szerint szombaton is eshet az eső – a harmadik szabadedzésen és az időmérőn is. Hamilton a múlt heti Stájer Nagydíjon esős körülmények között szerezte meg a pole pozíciót, azonban véleménye szerint ez a Hungaroringen sokkal nehezebb lenne. 

„Egy autó és egy versenyző sem tökéletes – amit tehetünk, hogy megpróbálunk erre az erős alapra építeni, ami rendelkezésünkre áll. Ez egy remek autó, de még mindig tanuljuk. Még most is próbálunk megérteni nüánsznyi dolgokat, hogy min tudunk változtatni.” 

„Ausztriában nagyon jó volt az esőben. Itt egy kicsit más a helyzet, magasabb a leszorítóerő, de a pálya sokkal csúszósabbnak tűnik. Itt remek vezetni, ha száraz, de ha vizes, akkor nagyon trükkös.” 

„Ha esős időmérő lesz, akkor olyan lesz, mint múlt héten. Ki tudja? Lehet, hogy jó munkát fogok végezni újra. Meglátjuk.” 

Kövesd a Magyar Nagydíj eseményeit az F1Világgal! Lájkold Facebook-oldalunkat a legfrissebb hungaroringi infókért, és kövess minket Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!