Hamilton: Ha nem fékezek, összeütközünk Vettellel - F1VILÁG.HU

Hamilton: Ha nem fékezek, összeütközünk Vettellel

HIRDETÉS
A világbajnoki tabella éllovasa, Lewis Hamilton biztos benne, összeütközött volna riválisával, Sebastian Vettellel a múlt hétvégi Orosz Nagydíjon, ha nem reagál megfelelően a német agresszív védekezési manővereire.
Fotó: Mercedes

A világbajnoki tabella éllovasa, Lewis Hamilton biztos benne, összeütközött volna riválisával, Sebastian Vettellel a múlt hétvégi Orosz Nagydíjon, ha nem reagál megfelelően a német agresszív védekezési manővereire.

Hamilton a vasárnapi versenyen a kerékcserék után került Vettel mögé, ám hamar támadásba lendült, és végül meg tudta előzni a német Ferrariját.

Vettel az előzés előtt agresszíven védekezett, a 2-es kanyar előtt jobbra húzta autóját, és kis híján a falnak szorította Hamiltont. Az esetet meg is vizsgálták a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói, ám végül nem büntették a négyszeres világbajnokot.

„Elég frusztráló volt, amikor kijöttem a bokszból, és mindkettejük mögé csúsztam” – mondta Hamilton, kinek csapattársa, Valtteri Bottas ekkor még vezette a verseny.

„Jól tapadtak a gumijami, és úgy voltam vele, ’ki kell használnom a lehetőséget és versenyeznem kell vele’. Szélárnyékban voltam és kihúzódtam. Véleményem szerint Sebastian elkezdett mozogni, majd utána még egyszer mozdult.”

„Ha akkor nem fékezek, a falban végzem. Összeütköztünk volna. Az én pilótafülkémből úgy tűnt, hogy kétszer mozdult, amiről gyakran mondjuk, hogy nem kellene. De szerencsére megúsztam.”

Vettel az esettel kapcsolatban azt mondta, nem akart agresszíven fellépni Hamilton ellen, csupán igyekezett védeni a belső ívet.

„A 13-as kanyarban blokkolóra fékeztem a kerekeket, Lewis pedig elég közel került. Az egyenesben nyithatta a DRS-t, én pedig láttam, hogy jön” – mondta a német.

„A tükrökben nehéz volt látni őt, de azt gondolom, a féktáv előtt mozdultam. Meg akartam bizonyosodni arról, hogy védem a belső ívet. Egyáltalán nem akartam irritálni őt.”

Hirdetés

Vettel és Hamilton egymás mellett ültek a verseny utáni sajtótájékoztatón, a címvédő pedig így reagált a német szavaira: „A pillanat hevében mindig érzi valahogy az ember. De aztán visszanézed és azt mondod, ’igen, kétszer mozdultam’.”

Charlie Whiting versenyigazgató szerint a stewardok azért nem büntették Vettelt, mert álláspontjuk szerint a német valójában csak egyszer mozdult védekezés közben.

„A döntésük szerint egy mozdulat volt, csak volt némi hezitálás közben” – mondta Whiting.

„Azt hiszem, többször látunk példát arra, amikor elindulnak egy irányba, és aztán hirtelen a másikba. Egy kicsit új volt a dolog emiatt. Azt hiszem, Lewis egy kicsit zaklatott volt emiatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!