Hamilton: Ha önző vagyok, megelőzhettem volna Bottast - F1VILÁG.HU

Hamilton: Ha önző vagyok, megelőzhettem volna Bottast

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője elárulta, meg tudta volna előzni Valtteri Bottast az F1-es Azeri Nagydíj rajtjánál, de a csapat érdekeit tartotta szem előtt.
Fotó: Mercedes

Az Azeri Nagydíj versenyén a két Mercedes indulhatott az első sorból Bottas-Hamilton sorrendben, és habár a piros lámpák kialvását követően volt egy kisebb csata közöttük, nem történt helycsere. 

Hamilton a versenyt követően elárulta, túl óvatos volt csapattársával – a kérdésre, ha más pilóta megy előtte, akkor keményebben támadta-e volna, a brit így felelt: 

„Határozottan. Határozottan igen.”

Az ötszörös világbajnok elárulta, hogy már futam előtt megegyeztek arról, hogy hasonló szituációban hogy fognak cselekedni. 

„Ez nagyon-nagyon nehéz – végső soron mindig emlékeznünk kell arra, hogy annyira kell csapatként is gondolkodnunk, mint egyénként” – mondta Hamilton. „Annyi ember van, aki függ tőlünk, szóval ha önző vagyok, akkor sokkal keményebben nyomhattam volna. Így Valtteri pozíciót veszíthetett volna, én pedig talán előrébb kerültem volna. Valószínűleg akkor egy Ferrari is megelőzte volna őt, vagy valami ilyesmi, szóval együtt kell dolgoznunk.”

„Meg akartam őt előzni, de óvatosnak is kellett lennem, hogy helyet hagyjak neki, így elfoglaljuk az első sort, de arra is figyelnem kellett, hogy ott is maradjunk.

„Én ezzel veszítettem, de ez egy olyan áldozat, amit meg kell hoznunk néha azért, hogy a csapat nyerjen. Azt hiszem, ha egy Ferrari lett volna ott, akkor más lett volna a helyzet” – folytatta a brit. 

„És az év hátralévő részében is így fog folytatódni – azt hiszem, Valtteri és én mindig nagyon tiszteltük egymást, és ez továbbra is így lesz. Szerintem ez látszik. Így hozunk döntéseket: megbeszéljük a verseny előtt, úriemberekként megegyezünk, és ragaszkodunk is ehhez.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!