Hamilton: Ha önző vagyok, megelőzhettem volna Bottast

Fotó: Mercedes
2019 Azerbaijan Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton Valtteri Bottas Mercedes
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője elárulta, meg tudta volna előzni Valtteri Bottast az F1-es Azeri Nagydíj rajtjánál, de a csapat érdekeit tartotta szem előtt.

Az Azeri Nagydíj versenyén a két Mercedes indulhatott az első sorból Bottas-Hamilton sorrendben, és habár a piros lámpák kialvását követően volt egy kisebb csata közöttük, nem történt helycsere. 

Hamilton a versenyt követően elárulta, túl óvatos volt csapattársával – a kérdésre, ha más pilóta megy előtte, akkor keményebben támadta-e volna, a brit így felelt: 

„Határozottan. Határozottan igen.”

Az ötszörös világbajnok elárulta, hogy már futam előtt megegyeztek arról, hogy hasonló szituációban hogy fognak cselekedni. 

„Ez nagyon-nagyon nehéz – végső soron mindig emlékeznünk kell arra, hogy annyira kell csapatként is gondolkodnunk, mint egyénként” – mondta Hamilton. „Annyi ember van, aki függ tőlünk, szóval ha önző vagyok, akkor sokkal keményebben nyomhattam volna. Így Valtteri pozíciót veszíthetett volna, én pedig talán előrébb kerültem volna. Valószínűleg akkor egy Ferrari is megelőzte volna őt, vagy valami ilyesmi, szóval együtt kell dolgoznunk.”

„Meg akartam őt előzni, de óvatosnak is kellett lennem, hogy helyet hagyjak neki, így elfoglaljuk az első sort, de arra is figyelnem kellett, hogy ott is maradjunk.

„Én ezzel veszítettem, de ez egy olyan áldozat, amit meg kell hoznunk néha azért, hogy a csapat nyerjen. Azt hiszem, ha egy Ferrari lett volna ott, akkor más lett volna a helyzet” – folytatta a brit. 

„És az év hátralévő részében is így fog folytatódni – azt hiszem, Valtteri és én mindig nagyon tiszteltük egymást, és ez továbbra is így lesz. Szerintem ez látszik. Így hozunk döntéseket: megbeszéljük a verseny előtt, úriemberekként megegyezünk, és ragaszkodunk is ehhez.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!