Hamilton: Ha ütőképes autót kapok, az élre fogom repíteni! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Ha ütőképes autót kapok, az élre fogom repíteni!

HIRDETÉS
A győzelemért harcolhatott, végül azonban nem tudta maga mögött tartani Max Verstappent a vasárnapi Amerikai Nagydíjon Lewis Hamilton. A brit ugyanakkor azt mondja, büszke csapatára, és biztos benne, ha ütőképes autót kap, az élre repíti majd.
2022 United States Grand Prix 2022, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton

Hamilton a 3. helyről vágott neki az austini versenynek, és azt követően került az élre, hogy Max Verstappen bokszkiállása a kerékpisztoly problémája miatt meglehetősen lassúra sikeredett. A hétszeres világbajnok a fejlesztésekkel felvértezett versenyautóval haladt idei első győzelme felé, a hajrában felzárkózó Verstappent viszont képtelen volt maga mögött tartani. A brit ugyanakkor elégedetten és büszkén nyilatkozott – a leintés után azt mondta, tudja, ha a Mercedes versenyképes autót tesz alá, képes lesz az újbóli győzelmekre.

„Amit magammal viszek erről a versenyről, az az, hogy jó volt a tempónk, én is itt vagyok, és tudom, hogy amennyiben jó autót építenek, az élre fogom repíteni! Csupán tovább kell dolgoznunk” – mondta a hétszeres világbajnok a Sky Sports F1 televíziónak. „Szeretném azzal kezdeni, hogy óriási köszönetet mondok a csapatomnak, a gyárban mindenki nagyon keményen dolgozott, az idei év pedig mindenkit próbára tett.”

„Fejlesztésekkel érkeztünk ide, nagyon keményen dolgoztak ezeken az újításokon, és tényleg meg is lett a hatása, mert közelebb voltunk. Nagyon büszke vagyok mindenkire. Sajnálom, hogy a győzelem nem jött össze, tényleg mindent beleadtam.”

Hamilton azt mondja, a futam utolsó köreiben esélye sem volt Verstappen ellen, a Red Bullok ugyanis sokkal gyorsabbak voltak náluk az egyenesekben.

„Az élen voltunk, és láttam, hogy körönként egy másodperccel gyorsabb, zárkózik fel, és nem igazán tudtam válaszolni rá” – magyarázta a brit. „Az egyeneseben annyira messziről jött, szerinte vagy 10 km/h-val gyorsabbak nálunk az egyenesekben, a kanyar előtt pedig annyira vibrálnak a tükrök, hogy azt sem láttam, hol van, szóval nehéz volt védekezni.”

Miután Hamilton a 2., George Russell pedig az 5. helyen ért célba Austinban, a Mercedes 53 pontra csökkentette hátrányát a Ferrarival szemben a konstruktőrök között, miközben a világbajnokságból még három verseny van hátra.

„Nem tudom szavakba önteni, mennyit jelentene, ha másodikak lennénk a konstruktőri versenyben, főleg azok után, ami a tavalyi utolsó versenyen történt, és ami idén történik az autó teljesítménye kapcsán. Szóval óriási diadal lenne megszerezni egy győzelmet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!