Hamilton hangnemet váltott: A Mercedes nem hallgatott rám! - F1VILÁG.HU

Hamilton hangnemet váltott: A Mercedes nem hallgatott rám!

HIRDETÉS
A Bahreinben látottak alapján idén is nehéz idény vár a Mercedes Forma-1-es csapatára, az istálló hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton pedig legutóbbi nyilatkozatában utalt arra, a német istálló nem hallgatott rá az idei versenygép tervezése során.
Lewis Hamilton Mercedes

A Mercedesnek már tavaly is nehéz szezonja volt a Forma-1-ben, versenyautójával ugyanis komoly problémák adódtak. Az istálló végül le tudta küzdeni a „delfinezés” okozta gondokat, és az idei évre is kitartott autókoncepciója mellett, mondván, abban rengeteg potenciál van még.

A csapat viszont a várakozásokon alul teljesített a szezon első versenyhétvégéjén, Toto Wolff csapatfőnök pedig Bahreinben elismerte, sutba kell dobniuk a mostani koncepciót, és valami mással kell előállniuk, ha vissza akarnak térni az élre.

A vasárnapi versenyen ötödikként, a győztes Max Verstappentől 50 másodperces lemaradásban célba érő Lewis Hamilton legutóbbi nyilatkozatában nem fogta vissza magát: a brit azt mondta, a Mercedes egész egyszerűen nem hallgatott rá akkor, amikor elmondta véleményét a W14-es kódjelű versenyautó tervezése során.

„Tavaly szóltam nekik az autóval kapcsolatos problémákról” – idézi Hamiltont a BBC Sport. „Rengeteg autót vezettem már életemben, szóval tudom, mire van szüksége egy autónak, és tudom, hogy mire nem.”

„És azt gondolom, hogy itt valójában az elszámoltathatóságról van szó – arról, hogy felvállaljuk és azt mondjuk, ’igen, nem hallgattunk rád, nem itt kellene tartanunk, és dolgoznunk kell’.”

„Meg kell vizsgálnunk az egyensúlyt a kanyarokban, az összes gyenge pontunkat, össze kell dugnunk a fejünket csapatként – és így is teszünk. Továbbra is egy többszörösen világbajnok istálló vagyunk, egyszerűen most nem jött össze nekik, mint ahogy nem jött össze tavaly sem. De ez nem jelenti azt, hogy a jövőben nem fogjuk tudni megcsinálni.”

A Forma-1-es világbajnokság jövő hétvégén folytatódik a Szaúd-arábiai Nagydíjjal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!