Hamilton harcba szállna az élmezőnnyel Monacóban - F1VILÁG.HU

Hamilton harcba szállna az élmezőnnyel Monacóban

HIRDETÉS

Lewis Hamilton magabiztosan várja a hétvégi Monte-Carlói Nagydíjat, ahol reményei szerint minden esélye meglesz arra, hogy felvegye a harcot riválisaival, miután kiválóan teljesített a csütörtöki szabadedzéseken.

Lewis Hamilton magabiztosan várja a hétvégi Monte-Carlói Nagydíjat, ahol reményei szerint minden esélye meglesz arra, hogy felvegye a harcot riválisaival, miután kiválóan teljesített a csütörtöki szabadedzéseken.

A McLaren brit versenyzője a második helyen végzett a tegnap délutáni tréningen, és nagyon úgy tűnik, hogy az MP4/24 nincs olyan hátrányban a szűk utcai ringen, mint a gyorsabb pályákon.

Nem csoda tehát, hogy Hamilton sokkal magabiztosabb, mint két héttel ezelőtt Spanyolországban volt, és bízik abban, hogy jól szerepelhet majd a hétvégi versenyen Monacóban.

“Minden bizonnyal nagyobb esélyem lesz harcba szállni ellenfeleimmel a hétvégi versenyen, és előrébb kerülhetek a mezőnyben, jóllehet a többiek is nagyon erősnek tűnnek” – mondta a brit versenyző. “Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb munkát végezzük, és lépésről lépésre gyorsabbak legyünk. De meg kell néznünk, hogy a többiek mihez kezdenek a hétvégén.”

Hamilton azt viszont bevallotta, hogy vannak még olyan területek, ahol javulniuk kell, mert például a gyorsabb kanyarokban még mindig nincs meg a megfelelő leszorító erejük, habár más szekciókban erősebbnek tűnnek, mint a többiek.

“A mechanikai tapadásom elég jó. Nagyon puklis a pálya, keményen kell dolgozni, és még mindig szenvedek egy kicsit a nagysebességű kanyarokban, ahol körönként két-három tizedet is veszítek” – magyarázta a világbajnok. “Mindent beleadok, hogy egy kicsit felzárkózhassak ezen a területen, de egyelőre még nem tökéletes az autó.”

“Viszont vannak olyan területek, ahol jobbak vagyunk, mint a többiek. Nagyon bízom abban, hogy esélyünk lesz a harcra a hétvégén.”

Bár magabiztosan várja a folytatást, Hamilton tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű dolga a holnapi időmérőn, különösen a Brawn versenyzőivel, ám célja az, hogy bejusson a harmadik etapba, és ott a lehető legjobb eredményt érje el.

“A mai eredmények láttán, egyértelműen úgy érzem, hogy a Q3 meglehet a hétvégén, és ha sikerül bejutni az utolsó körbe, majd meglátjuk, hogy mire leszünk képesek” – mondta. “Itt az a legfontosabb, hogy ha nem is az első sorban, de minél előrébb legyél a rajtrácson. Azonban ismét nagyon nehéz lesz megverni a Brawn-okat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!