Hamilton: Hátborzongató itt menni! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Hátborzongató itt menni!

Bár a Mercedese még mindig pattog, Lewis Hamilton mégis élvezettel vezetett a Forma-1-es Brit Nagydíj pénteki napján. Délután a második legjobb időt autózta, így a csapat fejlesztései is szóba kerültek.

Alaposan átalakított autóval érkezett az idei Brit Nagydíjra a Mercedes Forma-1-es istállója, ami a delfinezés és a gyenge teljesítmény leküzdése érdekében többek között átalakított padlólemezt és első-hátsó szárnyat vitt Silverstone-ba. Az új alkatrészek kipróbálását némileg hátráltatta az első szabadedzésen tapasztalt csapadék, de a második nekifutás alapján úgy tűnik, a címvédőknek sikerült javulniuk. A délutáni szabadedzésen Hamilton mindössze 0,163 másodperccel zárt a leggyorsabb időt autózó Carlos Sainz mögött.

„Még mindig eléggé pattogunk. Nem is az egyenesekben, hanem a kanyarokban, ami elég kemény. Nem fizikailag kemény, hanem az autóra, a gumikra, mindenre értve. Mindenesetre úgy tűnik, fejlődtünk valamennyit. Folytatnunk kell a munkát” – értékelt Hamilton.

A hétszeres világbajnok szerint nehéz megmondani, a két héttel ezelőtti Kanadai Nagydíjon tapasztaltakhoz képest mennyit sikerült fejlődniük, ugyanis most egy teljesen más pályán versenyeznek.

„Ez a pálya sokkal simább, sokkal jobb. Hasonlít Barcelonára. Ez a legjobb pálya. Óriási, hátborzongató itt menni, ahogy az autóval küzdünk. A hosszú etapunk nem olyan jó, mint a többieké, de mérföldekre sem vagyunk tőlük” – tette hozzá.

Hamilton második helyezése kapcsán a Mercedes mérnökigazgatója, Andrew Shovlin is megszólalt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!