Hamilton: Hegyeket mozgattunk meg, hogy megoldjuk a műszaki gondokat

Lewis Hamilton, Melbourne, Mercedes
Fotó: Mercedes
A Mercedes hatszoros világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, a német istálló „hegyeket mozgatott” meg a téli tesztek után, hogy felülkerekedjen azokon a műszaki gondokon, melyek Barcelonában hátráltatták az istállót.

Az ezüstnyilak eredményes teszteken vannak túl, hiszen ők tették meg a legtöbb kört az F1-es mezőnyből, programjuk mégsem ment simán, a Mercedes-motorokkal ugyanis több műszaki probléma is felmerült.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a napokban úgy nyilatkozott, az elmúlt hetekben sikerült felülkerekedniük ezeken a problémákon, Hamilton pedig ma Melbourne-ben arról beszélt, rengeteg munkát fektettek abba, hogy orvosolják a műszaki gondokat.

„Én nem igazán szoktam használni a „magabiztosság” szót. Olyan keményen dolgoztunk a téli tesztek óta, amilyen keményen csak tudtunk. A tesztnapok jól alakultak Barcelonában. Viszont volt pár megbízhatósági problémánk, és tudom, hogy a srácok hegyeket próbáltak megmozgatni az elmúlt pát hétben, hogy orvosolják ezeket – próbáltak meggyőződni arról, hogy a lehető legjobb formában érkezzünk meg ide” – mondta a hatszoros világbajnok.

„És őszintén hiszek abban a kemény munkában, amit elvégeztek, úgyhogy remélem, hogy jó formában kezdünk majd.”

„Idén kettővel kevesebb tesztnap állt rendelkezésünkre, mint tavaly, de azt gondolom, egészen jól kiismertük az autót, és a lehető legfelkészültebben érkeztünk meg ide. Érdekes lesz látni, hogyan állunk majd a többiekhez képest, de ez az izgalmas az első versenyben.”

Amikor arról kérdezték, melyik csapat autója lehet veszélyes hetedik világbajnoki címére, Hamilton nevetve így felelt: „Talán a Force India (Racing Point)?”

„Azt gondolom, ugyanaz a helyzet, mint eddig, a Ferrari és a Red Bull. A Red Bull különösen erős volt a teszteken, illetve a tavalyi év végén is. A Ferrari látszólag visszalépett egyet a motorerőt tekintve, de az autójuk talán jobb lett, szóval majd meglátjuk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS