Friss hírek

Hamilton: Hegyeket mozgattunk meg, hogy megoldjuk a műszaki gondokat

A Mercedes hatszoros világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, a német istálló „hegyeket mozgatott” meg a téli tesztek után, hogy felülkerekedjen azokon a műszaki gondokon, melyek Barcelonában hátráltatták az istállót.

Az ezüstnyilak eredményes teszteken vannak túl, hiszen ők tették meg a legtöbb kört az F1-es mezőnyből, programjuk mégsem ment simán, a Mercedes-motorokkal ugyanis több műszaki probléma is felmerült.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a napokban úgy nyilatkozott, az elmúlt hetekben sikerült felülkerekedniük ezeken a problémákon, Hamilton pedig ma Melbourne-ben arról beszélt, rengeteg munkát fektettek abba, hogy orvosolják a műszaki gondokat.

Hirdetés
 

„Én nem igazán szoktam használni a „magabiztosság” szót. Olyan keményen dolgoztunk a téli tesztek óta, amilyen keményen csak tudtunk. A tesztnapok jól alakultak Barcelonában. Viszont volt pár megbízhatósági problémánk, és tudom, hogy a srácok hegyeket próbáltak megmozgatni az elmúlt pát hétben, hogy orvosolják ezeket – próbáltak meggyőződni arról, hogy a lehető legjobb formában érkezzünk meg ide” – mondta a hatszoros világbajnok.

„És őszintén hiszek abban a kemény munkában, amit elvégeztek, úgyhogy remélem, hogy jó formában kezdünk majd.”

„Idén kettővel kevesebb tesztnap állt rendelkezésünkre, mint tavaly, de azt gondolom, egészen jól kiismertük az autót, és a lehető legfelkészültebben érkeztünk meg ide. Érdekes lesz látni, hogyan állunk majd a többiekhez képest, de ez az izgalmas az első versenyben.”

Amikor arról kérdezték, melyik csapat autója lehet veszélyes hetedik világbajnoki címére, Hamilton nevetve így felelt: „Talán a Force India (Racing Point)?”

„Azt gondolom, ugyanaz a helyzet, mint eddig, a Ferrari és a Red Bull. A Red Bull különösen erős volt a teszteken, illetve a tavalyi év végén is. A Ferrari látszólag visszalépett egyet a motorerőt tekintve, de az autójuk talán jobb lett, szóval majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!