Friss hírek

Hamilton: Helyet és tiszteletet kell adnunk egymásnak

A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton abban bízik, sikerült tisztázniuk Max Verstappennel a vasárnapi Brit Nagydíjon történteket, és a folytatásban is a legnagyobb tisztelettel versenyezhetnek egymás ellen.

A két bajnokaspiráns a silverstone-i verseny első körében küzdött óriásit, csatájuknak azonban baleset lett a vége, Hamilton ugyanis a Copse nevű gyors jobbosban nekiütközött Verstappen autójának.

A baleset következtében a holland a gumifalnak ütközött, később pedig kórházba is kellett szállítani – innen azonban még vasárnap késő este kiengedték.

Hirdetés
 

Hamilton folytatni tudta a versenyt, sőt, meg is nyerte a Brit Nagydíjat, a leintést követően pedig heves ünneplésbe kezdett, amit Verstappen nem nézett jó szemmel: a holland közösségi oldalán azt írta, a címvédő „tiszteletlen és sportszerűtlen” volt.

Bár Hamilton a verseny után azt mondta, nem ért egyet a rá kiszabott 10 másodperces büntetéssel, beszélt arról is, reméli, sikerül túllépniük a történteken.

„Szeretném azt hinni, hogy fejlődni és tanulni tudunk ezekből a tapasztalatokból” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Ritkán van olyan incidens, mely 100 százalékban egyvalakinek a hibájából következik be. Mindig vegyes a dolog, hiszen két emberről – vagy többről – van szó, szóval szerintem vannak dolgok, melyekből mindketten tanulhatunk.”

„Úgy fogalmaznék, hogy Max talán az egyik legagresszívebb versenyző – ez a személyes véleményem. Természetesen nagyszerű munkát végez, de szerintem tényleg meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt a pályán, helyet és tiszteletet kell adnunk egymásnak, hogy folytatni tudjuk a versenyzést, és jó futamaink legyenek ütközés nélkül.”

„Azt gondolom, ez egy normális küzdelem. Amikor fiatalabb voltam, természetesen talán én is ilyen agresszív voltam – na jó, ennyire talán nem, mint Max, de nagyon agresszív voltam fiatalon.”

„Most már idősebb vagyok és tudom, hogy ez egy maraton, nem egy sprint. Szóval szerintem jobban látom már azt, hogy miképp kell hozzáállnom a versenyzéshez.”

„De harcban vagyunk egymással, és szerintem idén is meglehetősen agresszív volt. Az esetek többségében engednem kellett, és el kellett kerülnöm a vele való ütközést, és a verseny későbbi részében támadni.”

„Ahogy az szombaton is látható volt, ha tiszta pályán autóznak, nagyon gyorsak. Ha tehát lehetőség adódik, próbálok élni vele. Ezért vagyunk itt, ezért versenyzünk. És ebben az esetben jól sikerült a kigyorsításom a 7-es kanyarból, és nagyon örültem annak a testcselnek, hogy balra mentem, aztán belülre. Szerencsére nem tudott rámzárni. De sajnálatos módon az agresszíó megmaradt a részéről, és összeütköztünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!