Hamilton hétvégéje nehezen alakul, de ma is harcolni akar Verstappennel - F1VILÁG.HU

Hamilton hétvégéje nehezen alakul, de ma is harcolni akar Verstappennel

HIRDETÉS
Bár nem alakultak jól a pénteki hosszú etapok, a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton azt reméli, a mai Francia Nagydíjon képes lesz nyomást helyezni Max Verstappenre, és a győzelemért harcolhat majd.
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 19: Pole position qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and second placed qualifier Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP interact in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 19, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Nicolas Tucat - Pool/Getty Images)

A brit versenyző egész hétvégén küszködött a Mercedes autójával, az időmérő előtt elvégzett változtatásoknak hála azonban mégis versenyképes tudott lenni az időmérőn.

Más kérdés, hogy még ez is kevés volt ahhoz, hogy megszerezze a rajtelsőséget, azt ugyanis Max Verstappen zsebelte be.

Hamilton az időmérőt követően elárulta, nagyon nehezen alakult számára eddig a franciaországi hétvége.

„Egyáltalán nem volt könnyű. Egész hétvégén küszködtem az autóval. Nagyon rossznak éreztem az egyensúlyt, folyamatosan változtatgattunk a beállításokon, és nem sok minden változott, továbbra is küszködtem” – mondta a brit. „Ide-oda próbálgattuk a dolgokat. Aztán 10 perccel az edzés előtt újra változtattunk, és azt mondtam, ’gyerünk, lássuk, mire megyünk!’.”

„És az időmérő nagyon tiszta volt számomra. Minden köröm jó volt. Nem hibáztam, ez volt az egyik legtisztább időmérőm, jó körökkel. Az utolsó pedig a lehető legjobb volt, olyan gyorsan mentem, amennyire csak tudtam.”

A Mercedes versenyzője hozzátette, bár a pénteki hosszú etapokon lassabbak voltak a Red Bulloknál, bízik abban, hogy harcolni tudnak majd az osztrákokkal.

„Nem vagyok ideges a verseny miatt csak azért, mert a péntek nem volt túl jó. Hiszen a szombat délelőtt sem volt jó, az időmérő mégis sokkal de sokkal jobb lett. Szerintem rendben lesz a vasárnap is.”

„Pénteken a hosszú etapokon jobb volt a Red Bull, szóval nehéz lesz követni őket, de remélhetőleg sok lehetőség kínálkozik majd.”

Hamilton két nehéz hétvégén van már túl: sem Monacóban, sem Bakuban nem tudott jó eredményt elérni, így 4 pontos hátrányba került az összetettben Verstappennel szemben – aki Bakuban ugyancsak nullázott.

Hirdetés

A franciaországi pálya karakterisztikájából adódóan a Mercedes persze jóval erősebb ezen a hétvégén, ettől függetlenül azonban egyáltalán nem lehetnek elégedettek azzal, ahogy most állnak.

„Nem igazán tudtam, mire számítsak ezen a hétvégén. Nyilván bíztam abban, hogy… Erősebbnek tűntem, és azok is vagyunk. Egész hétvégén a top 5-ben, top 4-ben voltunk, de valamiért mégsem tűnt olyan nagyszerűnek.”

„Úgy tűnik, a Red Bullok mindenhol erősek, az utcai pályákon is… Nem igaazán számít, hol versenyzünk, ők erősek, nekünk pedig vannak olyan területeink, melyeken fejlődnünk kell. Hallottam, hogy az időmérőn főleg az egyenesekben veszítettünk, szóval megpróbálunk erre kitalálni valamit. De ez a 2. és 3. hely azért nagyszerű, a két Red Bull között leszünk, ez pedig lehetőséget biztosít arra, hogy nyomást helyezzünk rájuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!