Friss hírek

Hamilton: Hihetetlen, ez a pálya mindent megkövetel tőlünk

Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája 95. pole pozícióját szerezte meg a Toszkán Nagydíjon, a Ferrari 1000. versenyének nagydíján.

Habár pénteken és a szombati 3. szabadezdésen is Valtteri Bottas bizonyult a leggyorsabbnak, az időmérő edzésen mégis Hamilton volt a gyorsabb – habár Bottas gyorskörébe az időmérő végi sárga zászló is beleszólt.

Hamilton így 59 ezredmásodperces előnnyel szerezte meg az első rajtkockát csapattársa előtt, aminek nagyon örül a brit, hiszen tudja, hogy Bottas nagyon erős teljesítményt nyújt egész hétvégén. 

„Ez egy nehéz hétvége, ez a pálya mindent megkövetel tőlünk, versenyzőktől, szóval igazi kihívást jelent. Valtteri egész hétvégén nagyon gyors volt, pénteken és szombat délelőtt is előrébb volt, illetve a Q1-ben is” – mondta a brit. 

„Fel kellett tűrnöm az ingujjamat, mert világos volt, hogy néhány kanyarban nem tudunk mindent kihozni az autóból. Optimalizálni tudtam az íveket, és a mérnökömmel együtt finomítottunk a beállításokon – csodálatos munkát végeztek, az eredmény pedig a legjobb idő.”

„Végül minden kanyar úgy sikerült, ahogy akartam. Nem volt egyszerű, mert a végén nagyobb volt a szél, ezért volt az első köröm gyorsabb, mint a második a Q3-ban.”

A Mercedes világbajnoka elmondta, nagyon élvezetes versenyezni a mugellói versenypályán, hiszen óriási kihívást jelent számukra a pálya vonalvezetése. 

„Őrületes, amit itt mutatunk, ez a tv-n keresztül nem megy át. A 6-ostól a 9-es kanyarig majdnem 290-nel megyünk. Az Arrabiata-kanyarokban a centrifugális erő folyamatosan nő. Hihetetlen.”

„Nagyon örülök a legjobb időnek. Sikerült péntek óra markánsan fejlődni, de nem volt egy másodperc nyugalmam sem. Valtteri nagyon jól vezetett, és folyamatosan figyelnem kellett rá.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!