Friss hírek

Hamilton: Hihetetlen, hogy 100 pole-nál járok

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője számára hihetetlen érzés, hogy már 100. pole pozícióját szerezte meg – pedig a brit számára egyáltalán nem volt könnyű a Spanyol Nagydíj időmérője.

Hamilton a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, a Q3-ban már az első gyorskörök teljesítésekor megfutotta pole-t érő köridejét, ezzel pedig 100. első rajtkockáját szerezte meg. 

A brit pilóta elárulta, kicsit aggódott az időmérős beállítások miatt, és a kvalifikáció kezdetén úgy tűnt, joggal. 

„A harmadik szabadedzés nagyon jónak tűnt, azt hiszem, egész hétvégén erősek voltunk. Elvégeztem néhány módosítást, és kicsit aggódtam a változtatások miatt, amiket az időmérőn alkalmaztunk. Mindig megpróbáljuk jobbá tenni az autót, de ez egy kicsit szerencsejáték, mert a versenyre is gondolnunk kell” – nyilatkozta a világbajnok.

Hamilton elmondta, nem jött be a módosításuk, mert az autó nem úgy mozgott, ahogy azt ő szerette volna, a kanyarokban akadtak problémái.

„De elvégeztük a módosításokat [az időmérőre], és amint kimentem a pályára, úgy voltam vele, hogy ez rossz. Az én döntésem volt végül, de nagyon nehéz volt, szóval ezért voltam végig hátul, és itt-ott apró módosításokat végeztem, hogy megpróbáljak javítani a tempón.”

„A Q3-as első köröm volt a legjobb az egész edzés során, ami remek. Megpróbáltam javítani, de aztán nem sikerült tartani ezt.”

A brit pilóta 100. pole pozícióját szerezte meg a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, amit ő maga is hihetetlen eredménynek tart, és természetesen megköszönte az egész csapatnak. 

Nem hiszem el, hogy 100-nál tartunk” – nyilatkozta. „Ez azoknak a férfiaknak és nőknek köszönhető, akik a gyárban folyamatosan feljebb emelik a lécet, soha nem adják fel, illetve a támogatásnak, amit kapok.”

„Egy álom volt, hogy ezekkel a srácokkal dolgozhassak, és az út, amin végigmentünk, rendkívüli volt. Ki gondolta volna 2012 végén, amikor eldöntöttük, hogy együtt dolgozunk, hogy 100 pole-unk lesz? Nagyon hálás vagyok. Mámorító számomra, mintha az első lenne.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!