Hamilton „hihetetlenül nehéz” bajnoki hajrára számít - F1VILÁG.HU

Hamilton „hihetetlenül nehéz” bajnoki hajrára számít

HIRDETÉS
„Hihetetlenül nehéz” bajnoki hajrára számít a Mercedes Forma-1-es csapatának brit pilótája, Lewis Hamilton. A címvédő hátránya 6 pont az összetettben, miközben a királykategória mezőnye Austinba látogat.
2021 Portuguese Grand Prix, Thursday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

A száguldó cirkusz 2019 után először vendégeskedik az Egyesült Államokban, ahová a koronavírus-járvány miatt tavaly nem tudtak ellátogatni a csapatok.

Bajnoki éllovasként Max Verstappen érkezhetett meg Texasba, a holland pilóta előnye azonban mindössze 6 pont Hamiltonnal szemben.

Az idei bajnokságból már csak 6 verseny van hátra, Hamilton pedig azt mondja, rendkívül nehéz hajrá vár rájuk.

„Fontos lesz megnyerni minden versenyt, valahogy maximalizálnunk kell a pontjainkat – ez lesz a célunk a következő hat versenyen. Hihetetlenül nehéz lesz” – mondta a címvédő Austinban.

„Lesznek pillanatok, amikor talán előttük lehetünk, és lehetnek helyek, ahol… Nem tetszik az a feltételezés, hogy Mexikóban nem leszünk erősek, de ők általában nagyon erősek Mexikóban. Viszont sok minden történhet ezen a hat versenyen, szóval szerintem egyenként kell haladnunk, és mindent bele kell adnunk.”

Hamilton és Verstappen idén több alkalommal is összeakaszkodtak már a versenypályán, a hétszeres világbajnok azonban azt mondja, a heves bajnoki küzdelem nincs hatással kettejük viszonyára.

„Egyesek talán többet lógnak együtt. Nem mondanám, hogy a mezőnyből bárkivel sokat bandáznék. Ahogy tavaly is, ha összefutunk a pályán, köszönünk egymásnak. Részemről semmi sem változott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!