Friss hírek

Hamilton: Ijesztően gyors a Red Bull

Lewis Hamilton szerint a Red Bull óriási előnyben van ellenfeleivel szemben, amit nem lesz egyszerű ledolgozniuk, ám meggyőződése, hogy a következő versenyek jóval izgalmasabbak lesznek.Lewis Hamilton szerint a Red Bull hatalmas előnyben van ellenfeleivel szemben, amit nem lesz egyszerű ledolgozniuk a szezon hátralévő részében, azonban meggyőződése, hogy a következő versenyek jóval izgalmasabbak lesznek, mint a szezonnyitó volt.

A McLaren brit versenyzője szerint az energiaital-gyárosok átmentették minden erősségüket az idei évre, ami leginkább a leszorító erő szintben mutatkozik meg, mely területen jóval erősebbek riválisaiknál.

„A Red Bull félelmetesen gyorsabb, mint a többi autó, ami őrületes” – idézte Hamiltont a brit Autosport.

„A leszorító erejük némely pontot kétszerese volt a miénknek a tavalyi évben. Még a szezon végén is jóval előttünk voltak ezen a téren, pedig mi is nyertünk néhány versenyt. Sokkal versenyképesebb az autójuk, mint a többieké.”

Bár egyesek szerint Fernando Alonso nyomást tudott volna gyakorolni Sebastian Vettelre a szezonnyitó utolsó köreiben, ha a német pilótának nincs gondja a Renault erőforrással, Hamilton szerint a Red Bull győzelme nem lett volna veszélyben.

„Úgy gondolom, hogy Fernando nagyon gyors volt a versenyen, és természetesen egy kicsivel közelebb is vannak, de még így is fél másodperc a lemaradásuk” – magyarázta a 2008-as bajnok.

Hamilton azt is elmondta, hogy véleménye szerint csapata egy szinten van a Mercedesszel a Ferrari és a Red Bull Racing mögött.

„Azt kell mondjam, hogy nagyjából egy szinten vagyunk a Mercedesszel. Talán egy kicsivel jobb munkát végeztünk a hétvégén, de most minden arról fog szólni, hogy kettőnk közül kinek sikerül jobb fejlesztésekkel előrukkolnia, és ki végez jobb munkát a futamokon.”

A szezon első versenyét rengeteg kritika érte, sokak szerint minden idők egyik legunalmasabb bajnoksága következik az F1-ben, ám Hamilton úgy gondolja, hiba lenne elhamarkodottan ítélkezni, mert biztos abban, hogy már a következő futam sokkal izgalmasabb lesz.

„A következő verseny bizonyára sokkal érdekesebb lesz” – folytatta.

“Több lesz az ember, a légkör sokkal jobb lesz Ausztráliában, ahol erre soha nincs panasz. A pálya jobban fekszik az autóknak, és bár egy utcai ring, így nem könnyű az előzés, de sokkal több izgalmat tartogat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Hamilton: Ijesztően gyors a Red Bull
Az FIA miatt lassult le a Red Bull, a Mercedes pedig egy trükknek köszönhetően gyorsult fel?
Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!
A Mercedest meglepte a Red Bull hungaroringi szárnyválasztása
Harag és kétségbeesés: Belgiumban vállalja be a rajtbüntetést a Red Bull?
Kiderült, mi okozta Räikkönen balesetét a hungaroring bokszutcájában

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!