Hamilton: Imádom vezetni az idei McLarent - F1VILÁG.HU

Hamilton: Imádom vezetni az idei McLarent

HIRDETÉS

Lewis Hamilton elárulta, hogy még egyik versenygépét sem volt annyira élvezetes vezetni, mint az idei McLarent, amely elmondása szerint minden tekintetben felülmúlja elődjeit.


Lewis Hamilton elárulta, hogy még egyik versenygépét sem volt annyira élvezetes vezetni, mint az idei McLarent, amely elmondása szerint minden tekintetben felülmúlja elődjeit.

A wokingi alakulat a tavalyi gyengélkedés után feltámadt, és egy olyan autót rakott össze az idei szezonra, amivel versenyzői harcba szállhatnak ellenfeleikkel, sőt Jenson Button révén már meg is szerezte idei első futamgyőzelmét Melbourne-ben.

Hamilton ugyan még nem állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára az idei bajnokságban, elmondta, hogy teljes mértékben elégedett, ugyanis csapata fantasztikus munkát végzett.

„Nagyon elégedett vagyok, mert hihetetlen élvezetes vezetni az idei versenygépet” – mondta Hamilton saját weboldalán.

„Mondtam a mérnökeimnek Malajziában, hogy még soha nem volt ennyire kiforrott és stabil autóm, mint az MP4/25. Ez egy olyan versenygép, amit nem csak könnyű beállítani, hanem igazán lehet hajtani, és kiválóan reagál az üzemanyagszint változtatására.”

„Ez pedig azt is jelenti, hogy képes vagyok a határon autózni, ahol igazán szeretek vezetni. Nem hiszem, hogy valaha is volt olyan forma-1-es autóm, amit ennyire szerettem volna vezetni, mint az ideit.”

„Természetesen még nem tökéletes, de nagyon magabiztos vagyok a jövőre nézve.”

A McLaren teljesítménye kiváló a versenyeken, azonban az időmérőn eddig nem mutatott sokat, sőt az elmúlt két alkalommal Hamilton idő előtt búcsúzott, és nem vehetett részt az utolsó etapban, ami mindkét alkalommal rányomta bélyegét a versenyére.

Az egykori világbajnok tisztában van azzal, hogy ezen a területen kell a leginkább fejlődniük, különösen úgy, hogy az idei évben minden eddiginél nehezebb az előzés az élmezőnyben, hiszen a topcsapatok versenygépei között nincsenek nagy különbségek.

Hirdetés

„Úgy gondolom, hogy az autóink mindig gyorsak voltak az idei évben, egyszerűen csak nem végeztünk tökéletes munkát az időmérőkön, de igazából az eddigi összes versenyen gyorsak voltunk” – magyarázta.

A brit pilóta azt is elmondta, hogy csak néhány kisebb újítással készülnek a jövő hétvégi Kínai Nagydíjra, ugyanis legtöbb új fejlesztésüket már Malajziában bevetették. Hamilton azonban hozzátette, hogy így is előrelépést várnak a következő versenyen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!