Friss hírek

Hamilton is a mezőny végére kerülhet Szocsiban?

Nem kizárt, hogy bevállalja a motorcserével járó rajtbüntetést a Forma-1-es Orosz Nagydíjon Lewis Hamilton és a Mercedes csapata.

A brit pilóta csak a 4. helyet szerezte meg a szombati időmérő edzésen, világbajnoki riválisa, Max Verstappen pedig a mezőny végéről kezdi meg a vasárnapi versenyt, miután a pénteki edzésnapon a Red Bull az idei negyedik V6-os erőforrást is beépítette autójába.

Jó ideje hallani lehet már arról, hogy nem kizárt, Lewis Hamiltonnak is szüksége lesz egy negyedik aggregátra a 2021-es idényben, így joggal merül fel a kérdés, nem lenne-e logikus lépés, ha a Mercedes már ezen a hétvégén bevállalná a rajtbüntetést?

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint szinte bizonyos, hogy a következő versenyek valamelyikén Hamiltonék is beépítik az idei negyedik motort.

„Törökország, Austin és Mexikó következnek, ezek a mi pályáink ismét. Feltételezzük, hogy a Mercedes ezen helyszínek valamelyikén bevállalja a büntetést – ugyanolyan okokból, mint amiért mi bevállaltuk Szocsiban” – mondta a szakember az Auto Motor und Sportnak.

Az Orosz Nagydíj időmérője után Toto Wolff válaszolt azon felvetésre, hogy akár már a vasárnapi versenyre új motort kaphat-e Hamilton.

„Soha nem hazudtam nektek egész életemben, és most sem fogok. Sajnos ezért nem tudok válaszolni most erre a kérdésre – ahogy egy politikus mondaná. Nem tudok válaszolni erre a kérdésre” – fogalmazott a szakember, aki Helmut Marko nyilatkozatára egy grimasszal reagált: „Nos, ha ő mondja! Majd meglátjuk, mit fogunk csinálni holnap!”

A Mercedes szóvivője szintén nem akarta sem megerősíteni, sem cáfolni az ezzel kapcsolatos felvetést.

„Majd meglátjuk, mit csinálunk holnap” – mondta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!