Friss hírek

Hamilton is versenyez virtuálisan, de nem a többiekkel

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka nem vesz részt az F1-es esport versenyeken, azonban ő is játszik: saját köridejeit próbálja megdönteni, amíg a koronavírus-járvány miatt nem ülhet be igazi versenyautójába.

Több F1-es pilóta online versenyekkel szórakoztatja saját magát és a nézőket is: Charles Leclerc, Alexander Albon, Max Verstappen és Lando Norris is imádja az esportokat, és online futamaikat élőben szokták közvetíteni a Twitchen. 

Hamilton nincs oda az esport világáért, viszont most egy kicsit nosztalgiázhat: a Forma-1 előtti időkben sokszor játszott számítógépén, és most visszatértek ezek az emlékek, 

„Nem igazán érdekel az, hogy szimulátorokban versenyezzek” – mondta Hamilton egy videóinterjúban. „De a Gran Turismo és a Sony most küldött nekem egy felszerelést. Úgy nőttem fel, hogy a Gran Turismóval játszottam, órákat töltöttem azzal, hogy pénzt gyűjtsek az autókra.”

„Most ez egy remek alkalom volt, hogy közösen csináljunk valamit. Szóval az elmúlt években elkezdtem dolgozni velük, és aztán most jött ez a kihívás, hogy „győzd le a saját időeredményed”. Én egyedül versenyzem, megpróbálok a saját köreimnél jobb lenni. Ez pokolian frusztráló, mert elég tisztességes köröket futottam szerintem.”

Hamilton elmondta, a játék során az egyik legjobb érzés az volt számára, hogy a saját autóját vezethette. 

„Úgy nőttem fel, hogy alig vártam, hogy legyen egy saját autóm itt, és amikor az F1-be kerültem, már nem játszottam, különösen nem F1-es játékkal – nem tudom, miért.” 

„De ebben a játékban szerencsére nem kellett dolgoznom azért, hogy megszerezzem a saját autómat, ez sokáig tartott volna. Küldtek néhány kreditet és megvettem az autót. Hihetetlen, hogy az autó, amit a csapatom és én is fejlesztettünk az évek alatt, belekerült ebbe a játékba, amire az emberek gyűjthetnek és vezethetik.”

Hamilton egyébként nem rajongója a szimulátoroknak sem, szerinte becsapják az agyukat, amikor így gyakorolnak, és ez hatással lehet a valós versenyzésre is. 

„Soha nem vezettem szimulátort, csak nagyon-nagyon ritkán” – mondta. „Nagyon nehéz a szimulátorokkal, mert soha nem tökéletes a mozgás. Ez olyasvalami, amit folyamatosan próbálnak fejleszteni. Nyilvánvalóan ha otthon vagy, akkor a szék nem mozog, és az agyad azt üzeni, hogy az autó mozog, de te nem érzékeled a mozgást.”

„Túl kell járnod a saját eszeden és én nem nagyon szeretem ezt a folyamatot. Aztán átkerülsz a valóságba, ami teljesen más” – folytatta. 

Charles Leclerc korábban úgy nyilatkozott, szerinte a valós versenyzésre is pozitív hatással lehet az online játék, Hamilton azonban nem hisz ebben – szerinte a játék csak kikapcsolódást jelent, ami természetesen pozitív dolog. 

„Személy szerint nem is találom előnyösnek ezt a szimulátor dolgot, de a játékoknak a szórakozás része, amikor leülsz a barátokkal online, az egy plusz dolog.”

Hamilton elárulta, a versenyzések során nem csatlakozik be F1-es versenytársaihoz, viszont más, online játékokat játszottak már együtt: „A Call of Dutyval játszottam Pierre Gaslyval és Charles Leclerc-lel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!