Hamilton: Ismerem Vettel gyengeségeit és erősségeit - F1VILÁG.HU

Hamilton: Ismerem Vettel gyengeségeit és erősségeit

HIRDETÉS
Großer Preis von China 2017, Sonntag - Wolfgang Wilhelm

A Mercedes négyszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, pontosan tisztában van Sebastian Vettel erősségeivel és gyengeségeivel, és reméli, 2018-ban még több remek küzdelmet vívhat majd a német versenyzővel.

A 2017-es év Hamilton és Vettel küzdelméről szólt, habár a szezon hajrája meglehetősen simára sikeredett a brit számára, riválisa, illetve a Ferrari számára ugyanis nem igazán jöttek össze a dolgok a bajnokság utolsó harmadában.

Hamilton elárulta, bár voltak köztük viszályok az elmúlt év során, mindig igyekezett helyén kezelni a dolgokat, és elmondása szerint a tisztelet továbbra is megvan köztük.

A Mercedes világbajnoka azt mondja, ő igyekszik mindig a pozitívan szemlélni az életet – úgy a versenypályán, mint azon kívül.

„Nem vagyunk már 20 évesek, nem igaz?” – mondta Hamilton az F1 Racing magazinnak adott exkluzív interjújában.

„Felnőtt emberek vagyunk, és ha megnézzük a legnagyobb játékosokat és sportolókat más sportágakban, minden fejben dől el. Nyilván megvan a küzdelem a mögötted lévővel, de ismeritek a mondást: ’Tartsd közel a barátaidat, de még közelebb az ellenségeidet!’.”

[su_quote]„Figyelem Sebastiant, tudom, mit ért el, és tudom, milyen következetes tud lenni. Tisztában vagyok az erősségeivel és a gyengeségeivel. És igaz ez az autójára is.”[/su_quote]

„Ha megnézünk egy olyan sportolót, mint [Rafael] Nadal… Rendkívüli lélekjelenléttel játszik végig egy meccset, és látjuk, hogyan adja elő magát egy győzelem vagy vereség után. Az efféle sztárok olyan példák, melyeket megpróbálok követni.”

„Arra törekszem, hogy ne legyen negativitás az életemben – nem számít, mit írnak rólam, vagy mit mondanak mások. Sikerült felépítenem magam köré egyfajta kordont, hogy távol tartsam magamtól a negativitást, mert a szeretet és a pozitivitás az, ami mindenen felülkerekedik.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy a bakui incidens után – amikor Vettel szándékosan az autójának ütközött – is megtartotta-e ezt a szemléletet, Hamilton így felelt: „Azt gondolom, a média akarta azt a viszályt!”

„De minden, ami akkor történt, még ma is kicsit furcsának tűnik nekem. Remélem, hogy mindenki élvezte az idei évet és azt a néhány remek csatát, amit vívtunk. Nem arra törekszem, hogy jövőre még több vita legyen. Bízom abban, hogy még több tiszta versenyzéssel tudunk majd szolgálni. Mert erre van szüksége a sportnak, ezzel küszködünk most.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!