Hamilton Isteni segítségről beszél - F1VILÁG.HU

Hamilton Isteni segítségről beszél

A McLaren Mercedes istálló brit versenyzője, Lewis Hamilton mesélt édesapja furcsa előérzeteiről, aki állítólag már korábban megmondta, fia győzelmet fog szerezni Monte-Carlóban.

A McLaren Mercedes istálló brit versenyzője, Lewis Hamilton mesélt édesapja furcsa előérzeteiről, aki állítólag már korábban megmondta, fia győzelmet fog szerezni Monte-Carlóban.

Lewis Hamilton a monacói versenyhétvégén sok mindent megélt: a rajtnál elkapta Kimi Räikkönent, pár körrel később kidurrant a kereke, de sérült autójával vissza tudott térni a boxba.

Végül a defekt ismét utolérte a levezető körében, de a hercegségben ő lett a győztes, hasonlóan példaképéhez Ayrton Sennához, aki Monte-Carlo utcácskáin rendszerint elsőként látta meg a kockás zászlót.

 

Teljesen felkészületlen azért nem volt Hamilton, mivel apja már a rajtrácsra felálláskor jó versenyt jósolt neki: “Odajött hozzám, és azt mondta, hogy úgy érzi, ez az én versenyem lesz. Igaza lett, pedig egyébként nem szokott versenyek előtt odajönni és ilyesmit mondani” – idézte fel apja szavait a McLaren versenyzője a Daily Mirrornak adott interjújában.

“Isten velem volt” – folytatja Hamilton.

“Minden létező támogatásra szükségem volt, és ez a versenyen sikerült is. Ugyanakkor a következő lépés egy győzelem Silverstone-ban, végül megnyerni a világbajnokságot” – jelentette ki magabiztosan a brit ifjú.

Senna is beszélt isteni segítségről Monacóban egykoron, mikor beállította máig megdönthetetlen rekordját a Grimaldi család “birtokán”.

“Barcelona óta jelentősen megerősödtem”- folytatta 2007 legtehetségesebb újonca, aki a török és monacói teljesítményét is jónak értékelte. “Tovább szeretnénk ilyen ütemben fejlődni, de előbb a montreali futamon legyünk túl. Természetesen ott is nyerni akarok, egyszerűen imádom ezt az érzést!”

Mindenesetre a pontrendszernek köszönhetően jelenleg Hamilton vezeti a tabellát, így tett egy nagy lépést céljai elérése felé, míg a Ferrari pilótái, akik eddig igen meggyőzően szerepeltek, Monacóban szolid eredményt értek csak el.

“Kanadában ismét gyorsak lesznek, de nekünk a jelenlegi helyzet kitűnő, pszichológiailag nyomás alatt tudjuk őket tartani” – tette hozzá Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!