Hamilton: Javultunk, de ez nem lesz elég - F1VILÁG.HU

Hamilton: Javultunk, de ez nem lesz elég

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője ugyan az élen végzett az Osztrák Nagydíj második szabadedzésén, azonban úgy érzi, szombaton nem ők lesznek a legjobbak az időmérőn.
Lewis Hamilton races during the FIA Formula One World Championship 2021 in Spielberg, Austria on July 2, 2021

Max Verstappen a múlt hétvégi Stájer Nagydíjon tovább növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben, miután legyőzte a Mercedes versenyzőit – a Red Bull hazai pályájukon előnyben volt ellenfeleivel szemben. 

Hamilton úgy érzi, ez az Osztrák Nagydíj hétvégéjén sem lesz másképp, habár sikerült minimális javulást elérniük a múlt héthez képest. 

„Tettünk kis előrelépéseket ma, de úgy gondolom, még mindig van 2 vagy 1,5 tizedmásodperc előnyük, vagy valami ilyesmi. Határozottan tettünk néhány előrelépést, de az nem elég ehhez, az nem 2 tizedmásodperc. De egy körön eléggé rendben volt” – nyilatkozta Hamilton. 

„Keményen kell dolgoznunk, hogy meglássuk, be tudjuk-e ezt hozni valahogyan.”

Hamilton elmondta, az első szabadedzésen kicsit küszködött az autóval, így kénytelen volt módosítani a beállításokon. 

„Különböző kombinációkat próbáltunk ki, de nem volt rendben az autó, szóval vissza kellett mennem a múlt heti beállításokhoz” – nyilatkozta a brit. „De néhány más módosítással már sokkal jobb érzés volt. Összességében elégedett vagyok azzal, ahol most áll az autónk.”

Valószínűleg nem fogok sokat módosítani, mert legtöbbször az a helyzet, hogy „ha nem törik el, ne javítsd”. Legtöbbször megpróbálunk többet kihozni belőle és roszsabb lesz. A legapróbb módosításokat fogom elvégezni.”

A Mercedes versenyzője úgy érzi, versenytávon sem fogják behozni azt a lemaradást, amit az időmérőn gyűjtenek majd a Red Bull mögött. 

„Eléggé biztos vagyok benne, hogy ugyanaz marad. Bármilyen előnyük is lesz holnap, úgy tűnik, az lesz vasárnap is. De nyomni fogjuk, megpróbáljuk a lehető legkisebbre csökkenteni ezt a különbséget szombaton, és ha tudjuk ma fejleszteni az autót ma éjjel, akkor az remek.”

Hirdetés

„Szeretném azt hinni, hogy a hosszú etap rendben volt, meg kell néznem. Nyilván volt az a kicsúszásom, de meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!