A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hamilton: Jó párost alkotunk majd Buttonnal

Lewis Hamilton már várja, hogy megkezdje a munkát leendő csapattársával, Jenson Buttonnal, akivel véleménye szerint egy remek párost alkotnak majd, miután az idei világbajnok egy hosszú távú szerződést kötött a McLarennel.

Lewis Hamilton már várja, hogy megkezdje a munkát leendő csapattársával, Jenson Buttonnal, akivel véleménye szerint egy remek párost alkotnak majd, miután az idei világbajnok egy hosszú távú szerződést kötött a McLarennel.

Húsz éve nem volt fordult elő, hogy két világbajnok ült volna azonos utóban a Forma-1-ben, ám jövőre megszakad ez a hosszú sorozat, hiszen Button és Hamilton lesz a wokingi alakulat két versenyzője.

Az egyes rajtszám tehát továbbra is a McLarennél marad, de Hamiltonnak azt át kell adnia honfitársának, így hivatalosan a csapat másodikszámú versenyzője lesz.

Hamiltont mindez persze nem zavarja, szerinte úgyis minden a pályán nyújtott teljesítmények alapján dől majd el, de biztos abban, hogy jól ki fog majd jönni Buttonnal, akivel egy erős párost alkotnak majd 2010-ben.

“Bár keményen fogjuk hajtani a másikat, biztos vagyok abban, hogy gyorsan összeszokunk majd és egy kiváló munkakapcsolatot tudunk kialakítani” – mondta Hamilton, aki elismerően beszélt Buttonról.

“Egy kivételes versenyző: fegyelmezett és kiegyensúlyozott pilóta, aki mélyreható tudással és tapasztalattal rendelkezik. Úgy gondolom, hogy jól kiegészítjük majd egymást, és együttműködésünk még erősebbé teszi a csapatot.”

“Biztos vagyok abban is, hogy Jenson már kezdi érzékelni a csapat különleges kultúráját, és a különleges családi hangulatot, ami még lenyűgözőbbé teszi ezt a helyet, ahol élünk és dolgozunk.”

“Olyanok vagyunk, mint egy igazi nagy család, és abban is biztos vagyok, hogy Jenson már az első naptól érezni fogja a meleg fogadtatást” – folytatta a brit pilóta, aki szerint a McLaren egy versenyképes autót fog tudni biztosítani számukra 2010-ben.

“Előretekintve, azt gondolom, hogy az idei szezon második felében mutatott eredmények magukért beszélnek, és meggyőződésem, hogy ezt a lendületet tovább tudjuk vinni a téli felkészülési időszakban, és átmentjük az új szezonra.”

“Közelről figyelem a 2010-es autónk, az MP4/25 fejlesztését, és úgy gondolom, hogy egy modern autó lesz, ami mindkettőnk számára lehetővé teszi, hogy folyamatosan harcban legyünk a futamgyőzelmekért.”

Hamilton annak is nagyon örül, hogy egy teljesen brit versenyzői felállással kezdhetik meg a jövő évet, ami azért is lesz különleges, mert legutóbb 1968-ban fordult elő, hogy két brit világbajnok alkotott egy csapatot. A Lotus a Jim Clark Graham Hill felállással futott.

“Boldog vagyok, hogy egy brit bajnok lesz a társam” – mondta. “A mai bejelentés fantasztikus hír a brit motorsport rajongók számára. Bízom abban, hogy minden támogatást megadnak majd nekünk, mikor jövő márciusban elrajtol a mezőny.”

“Már alig várom a Brit Nagydíjat, hatalmas lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!