Hamilton: Jó tudni, hogy Alonso mit gondol rólam! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Jó tudni, hogy Alonso mit gondol rólam!

HIRDETÉS
Vállalja a felelősséget a Fernando Alonsóval való ütközésért Lewis Hamilton, a hétszeres világbajnok azonban kijelentette, nem fog elnézést kérni a spanyoltól, amiért az „idiótának” nevezte őt a történtek után.
2022 Belgian Grand Prix, Friday - Jiri Krenek Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton a spái verseny nyitókörében a Les Combes nevű kanyarkombinációban kívülről próbált elmenni Alonso mellett, a manőver közben azonban a két autó összeért. Hamilton a baleset következtében kiesett, és bár Alonso folytatni tudta, nagyon dühös volt korábbi csapattársára, a csapatrádión pedig lehordta őt mindennek. Alonso azt mondta, az „idióta” Hamilton „csak az első helyről rajtolva tud vezetni”.

Hamilton a történtek után elismerte, hibázott, Alonsótól viszont nem kér bocsánatot.

„Egyértelműen az én hibám volt. Balszerencsés, ami történt. De ilyen a motorsport. Mindent beleadtam, próbáltam megelőzni őt kívülről az 5-ös kanyarban. Egyszerűen nem hagytam elég helyet, és megfizettem az árát ennek. Szóval nem volt szándékos, csak megtörtént.”

Alonso mondandójára reagálva Hamilton hozzátette, „jó tudni”, hogy a spanyol miképp vélekedik róla.
„Nem igazán van válaszom rá. Tudom, milyennek érződnek a dolgok a pillanat hevében, de jó tudni, hogy mit gondol rólam.”

Arra a kérdésre, hogy beszélni fog-e korábbi mclarenes csapattársával, Hamilton hozzátette: „Nem. Megtettem volna, amíg meg nem hallottam, amit mondott.”

Hamilton beszélt arról is, örül annak, hogy nem sérült meg a balesetben, mert óriási ütés érte őt és az autóját.

„Emlékszem, hogy néztem a talajt, határozottan magasan voltam. Örülök, hogy még élek, és egyben vagyok. Hallottam, hogy valami eltört a váltóban. Ahogy lecsapódtam, sok minden eltörhetett hátul, szóval meg kellett állnom. De nyilván ilyenkor az ember reméli, hogy tovább tud menni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!