Friss hírek

Hamilton: Jöhet Vettel, vagy Alonso, de…

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton azt mondja, felőle bárki lehet a csapattársa 2017-ben, ám figyelmeztette a Mercedest, fontos, hogy a csapat érdekei ne sérüljenek.


A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton azt mondja, felőle bárki lehet a csapattársa 2017-ben, ám figyelmeztette a Mercedest, fontos, hogy a csapat érdekei ne sérüljenek.

A brit versenyző kifejtette, Sebastian Vettel vagy Fernando Alonso esetleges szerződtetése nem feltétlenül tenne jót a Mercedesnek.

Hirdetés
 

„Fontos, hogy ki ül abban a másik autóban” – mondta Hamilton a Channel 4 televíziós csatornának.

„Fontos a csapatmorál szempontjából. Láttuk már más csapatoknál is, és időnként a házon belüli rivalizálás mérgező hatással lehet egy istállóra. Természetesen nagyon boldog vagyok itt, imádok itt lenni, és bár olykor előfordultak érdekes dolgok, ezekből mindig sikerült kilábalni.”

„Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy amivel előállunk, az legalább olyan jó, mint az eddigiek, vagy jobb. Nekem vannak tapasztalataim a megosztottságról a múltból, és ezt egyáltalán nem ajánlom.”

„Bárki ellen kiállok, ha kell. Az ő döntésük, és bárkit választhatnak. Ide nekem Fernandót vagy Sebastiant, vagy bárkit. Fernando ellen versenyeztem már első évemben, és le is győztem őt, szóval nem igazán aggódom. Boldogan versenyzem ellenük. De ha azt nézzük, mi a legjobb a csapatnak, ez talán nem a legjobb ötlet.”

Hamilton azt azonban megerősítette, a Mercedesnek meg kell beszélnie vele is a dolgot, mielőtt döntést hoz.

„A szerződés szerint, amint leszűkítették 5 versenyzőre a listát, meg kell beszélniük velem. De nincs beleszólásom abba, hogy kit választanak.”

A Mercedes csütörtökön megerősítette, leghamarabb januárban dönt arról, ki lesz Nico Rosberg utódja, a legfrissebb hírek szerint azonban a Williams hajlandó elengedni Valtteri Bottast a csapathoz, amennyiben sikerül visszacsábítania Felipe Massát 2017-re.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!