Friss hírek

Hamilton készen áll harcba szállni a Ferrarival

Lewis Hamilton elmondta, megpróbálja maga mögött hagyni a múlt hétvégén történteket, hogy a sokak által vitatott büntetése ne hasson ki teljesítményére az Olasz Nagydíjon. A brit pilóta “remekül” érzi magát a történtek ellenére.

Lewis Hamilton elmondta, megpróbálja maga mögött hagyni a múlt hétvégén történteket, hogy a sokak által vitatott büntetése ne hasson ki teljesítményére az Olasz Nagydíjon. A brit pilóta “remekül” érzi magát a történtek ellenére.

“Elég jól érzem magam, őszintén” – mondta Hamilton a riportereknek Monzában. “Mindig is egy versenyzői álmom volt nyerni Spában, és nagyon izgatott voltam, hogy ilyen körülmények között, ilyen módon sikerült győzelmet aratnom. A szívem majd kiugrott a helyéről azokban az utolsó körökben.”

“Teljes mértékben elégedett voltam azzal a munkával, amit elvégeztem.”

Hirdetés
 

“Azonban természetesen egy kicsit kiábrándultan hagytam el a pályát, de ez az autóversenyzés, és néha számítanod kell ilyenre” – magyarázta a McLaren versenyzője, aki jelenleg két ponttal vezeti a bajnokságot a futamgyőzelmét megöröklő Felipe Massa előtt.

Hamilton azonban elmondta, mindent megtesz annak érdekében, hogy maga mögött hagyva a történteket, a szokásos módon tudjon felkészülni a hétvégi megmérettetésre, ahol elsődleges célja az lesz, hogy tovább növelje előnyét a bajnokságban.

“Biztosnak kell lennem abban, hogy a történtek nem hatnak majd ki a teljesítményemre” – folytatta. “Továbbra is két pont az előnyöm, és mindent megteszünk azért, hogy tovább folytathassuk a támadást, és úgy teljesítsünk, ahogy azt az elmúlt két versenyen tettük.”

“Az pedig, hogy tudjuk, milyen kiváló a csomagunk, még magabiztosabbá tesz bennünket, és ha más nem is, ez mindenképpen ösztönzően hat ránk. Jól érzem magam. A következő néhány verseny fekszik autóinknak, ahogy Spában sem volt problémánk. Most azon kell lennünk, hogy biztosak legyünk abban, a lehető legjobb munkát végezzük.”

Hamilton azért kapta az időbüntetést, amely futamgyőzelmébe került, mert a sportfelügyelők úgy ítélték meg, hogy előnybe került a sikán átvágásával, és annak segítségével tudta megelőzni Raikkönent a célegyenes végén.

Bár egyesek szerint Hamilton azért tudta megelőzni riválisát, mert a Ferrari világbajnoka túl korán kezdett el fékezni az első kanyar bejáratánál, a brit versenyző cáfolja, hogy ez lett volna a helyzet.

“Nos, ez az ő versenyzési stílusa. Ő így vezet. Ilyen körülmények között az van előnyben, aki jobban érzi a tapadást, és többet ki tud hozni az autójából. Én tudom magamról, hogy jól megyek ilyen körülmények között. Jobban éreztem a tapadást, mint ő, másképpen vettem az íveket, és gyorsabb voltam nála.”

Hamilton továbbá azon híreszteléseket is cáfolta, melyek szerint bosszúvágy hajtaná, és mindent képes lenne elkövetni annak érdekében, hogy hazai közönsége előtt vágjon vissza a Ferrarinak.

“Soha nem éreztem, hogy vissza kellene vágnom valamiért. Az igazság az, hogy az egész szezonban harcban vagyunk a Ferrarival, ami örömömre szolgál. Egy fantasztikus csapat, ahogy mi is az vagyunk. Nagyon szoros a harcunk, és a végén az jön ki győztesként, aki úgy egészében, jobb munkát végzett.”

“Nagyon boldog lennék, ha megismételhetném tavalyi sikeremet, és ismét felállhatnék a dobogó legmagasabb fokára riválisunk hazai versenyén” – tette hozzá Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!