Friss hírek

Hamilton készen áll megvédeni világbajnoki címét

A McLaren Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton bevallotta, minden erejével azon van, hogy megismételje tavalyi sikerét, és megvédje bajnoki címét az idei évben, bár tisztában van azzal, hogy ez nem lesz egyszerű az új szabályok miatt.

A McLaren Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton bevallotta, minden erejével azon van, hogy megismételje tavalyi sikerét, és megvédje bajnoki címét az idei évben, bár tisztában van azzal, hogy ez nem lesz egyszerű az új szabályok miatt.

Hamilton a sport történetének legfiatalabb világbajnokává avanzsált a tavalyi Brazil Nagydíjon, ahol az utolsó kör utolsó előtti kanyarjában happolta el a trófeát riválisától, a hazai közönsége előtt győzelmet arató Felipe Massától.

A McLaren versenyzője azonban már csakis az idei évre összpontosít, mikor elmondása szerint ismét a vb-cím megszerzése lesz a fő célja.

“A bajnoki cím megszerzése Brazíliában már oly távolinak tűnik, hiszen az idő csak úgy repül a Forma-1-ben, még akkor is, ha nem vagy a versenypályán” – mondta Hamilton a formula1.com-nak.

“Az igazat megvallva, még mindig nem úgy tekintek magamra, mint világbajnokra, így nem is helyezek extra nyomást magamra, hogy megfeleljek ennek az elvárásnak.”

“Természetesen az a tény, hogy világbajnok vagy, terhet helyez a vállaidra, ám én nem így közelítem meg a dolgokat. Minden erőmmel a 2009-es szezonra koncentrálok, megpróbálok javítani a kondíciómon, keményen dolgozom, és tesztelem az autót. Minden eddiginél elkötelezettebb vagyok.”

Hamilton azzal is tisztában van, hogy az új szabályok miatt nehéz bármit is mondani az erőviszonyokról, különösen az első tesztek után, azonban magabiztosan várja az idei évet, mert úgy érzi, csapata minden tőle telhetőt megtesz a siker érdekében.

“Úgy gondolom, hogy minden csapat tudni szeretné riválisai erősségeit, de ez minden télen így van. Természetesen rengeteg ismeretlen tényezővel kell szembenéznünk idén – az új aerodinamikai szabályok, a slick gumik, a KERS – és ezek miatt még nehezebb megjósolni az erőviszonyokat” – magyarázta Hamilton.

“Azonban a többi csapathoz hasonlóan, mi is egy megszokott fejlesztési programot követünk, és mindent elkövetünk azért, hogy az autó jól muzsikáljon a slick gumikon, és a KERS megbízható illetve működőképes legyen még a szezon kezdete előtt.”

A világbajnoki címvédő azt egyelőre még nem tudja, hogy csapata használni fogja-e a hibrid rendszert a szezonnyitón Melbourne-ben, de biztos abban, hogy ez az a terület, ahol a csapatok komoly fejlődést érhetnek majd el a szezon folyamán.

“A motorokkal ellentétben, amik be vannak fagyasztva, a KERS fejlesztése folyamatos lesz az egész szezonban, így ez az a terület, ahol a csapatok előnybe kerülhetnek másokkal szemben.”

“Nekem tetszik a rendszer, mert egy extra lehetőség a pilóta számára a versenyeken, és egy-két gombbal több a kormánykeréken semmit nem jelent” – folytatta Hamilton.

Bár a McLaren jelenlegi csapatfőnöke, Ron Dennis még a szezon kezdete előtt átadja helyét az eddig vezérigazgatóként tevékenykedő Martin Whitmarshnak, Hamilton úgy gondolja, hogy mindez nem hat majd ki csapata működésére és szereplésére.

“Jól ismerem Ront és Martint. Biztos vagyok benne, hogy a személyi változás csakis előnyünkre válhat” – mondta Lewis. “Mindez lehetővé teszi Ron számára, hogy egy kicsit a háttérbe vonuljon és az egész csoport irányítására koncentrálhasson, illetve lehetővé teszi Martin számára, hogy teljes mértékben a forma-1-es csapatra fókuszáljon.”

“Azonban nem gondolom, hogy mindez olyan komoly változást hozna. Tudom, hogy Martint sokan megnézik majd maguknak Ausztráliában, de egy kiváló szakember, aki teljes mértékben elkötelezett a munkája mellett. Tudom, hogy fantasztikusan fog dolgozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Ajánlott híreink
Hamilton készen áll megvédeni világbajnoki címét
Verstappen: Egy Mercedesszel is 2 tizeddel gyorsabb lennék Hamiltonnál
Marko: Gasly nem megy az Alpine-hoz, de a Red Bullhoz se
Rosberg nem akar F1-es csapatfőnök lenni
Ajánlott híreink

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!