Friss hírek

Hamilton: Kétlem, hogy le tudjuk erőből gyűrni a Red Bullt

Nincs meg a Mercedes tempója Ausztriában ahhoz, hogy erőből legyűrje a Red Bullt – ezt mondta a Forma-1-es Stájer Nagydíj időmérő edzését követően Lewis Hamilton.

A világbajnoki címvédő csak a 3. leggyorsabb volt a szombati kvalifikáción Max Verstappen és Valtteri Bottas mögött, mivel azonban csapattársát egy pénteki incidens miatt hátrébb sorolják majd a rajtrácson, a 2. rajthelyről Hamilton startolhat vasárnap.

A brit versenyző 2 tizedmásodperccel volt lassabb az időmérőn Verstappennél, és kételkedik abban, hogy a vasárnapi versenyen le tudják majd gyűrni a Red Bullt.

„Annyira gyorsak ezen a hétvégén… Mi pedig abszolút mindent beleadtunk” – mondta a címvédő. „Nem ez volt a legjobb időmérőm, de sikerült az első sorba kerülni a büntetés után, szóval harcolni fogunk a versenyen.”

„Egész hétvégén alapvetően negyed másodperccel előttünk vannak. Azt gondolom, sikerült egy kicsit közelebb egerésznünk magunkat az időmérőn, de a pénteki versenyszimulációkon végig negyed másodperccel előttünk jártak.”

Hamilton hozzátette, természetesen mindent megtesz majd, hogy Verstappen elé kerüljön, de erőből ez nehezen fog menni.

„Érdekes lesz, hogy tudjuk-e majd kezelni ezt, vagy sem. Kétlem, hogy megvan a nyers tempónk, hogy megelőzzük őket – ez biztos. De talán tartani tudjuk a lépést.”

„Mindent beleadok majd nyilvánvaló módon – de most csak a nyers tempóról beszéltem. Talán holnap majd meglepődünk. Lehet, hogy esni fog… Ki tudja?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!