Hamilton kétszer is próbálkozott a Red Bullnál - F1VILÁG.HU

Hamilton kétszer is próbálkozott a Red Bullnál

HIRDETÉS

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, az immáron háromszoros világbajnok Lewis Hamilton korábban kétszer is megpróbált hozzájuk szerződni.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, az immáron háromszoros világbajnok Lewis Hamilton korábban kétszer is megpróbált hozzájuk szerződni.

A brit versenyző a 2012-es idényt követően döntött úgy, a Mercedesnél folytatja pályafutását, azóta pedig két világbajnoki címet is nyert a német istállóval.

Az F1 Racing magazinnak nyilatkozva azonban Christian Horner, a Red Bull csapatfőnök elárulta, Hamilton többször is kopogtatott náluk.

„Hamilton nálunk akart versenyezni. 2012-re szeretett volna a Red Bullhoz szerződni, de addig nem volt lehetőségünk arra, hogy ülést adjunk neki, amíg Sebastian Vettel velünk volt. Mielőtt Lewis 2013-ban a Mercedeshez került, megpróbált újra helyet találni magának nálunk” – fogalmazott a szakember.

Horner elárulta azt is, úgy érzi, komoly szerepet játszott abban, hogy Niki Lauda a Mercedeshez csábította a világbajnok versenyzőt – ő ugyanis sokat győzködte az osztrákot, hiszen szerette volna, ha Hamilton távozásával egy kicsit meggyengülne a McLaren.

„A McLaren 2011-ben és 2012-ben nagyon versenyképes volt. Azt gondoltam, jobb lenne számunkra, ha Hamilton a Mercedesnél versenyezne, nem pedig a McLarennél. Szóval ösztönöztem Niki Laudát, hogy állapodjon meg Hamiltonnal – azzal a céllal, hogy gyengüljön a McLaren. Akkoriban még nem sejtettem, milyen erős lesz majd a Mercedes csapata.”

Az elmúlt évben egyébként kiderült az is, Hamilton nemcsak a Red Bull Racinggel, de a Ferrarinál is próbálkozott: már Mercedes-versenyzőként állítólag 2014-ben kétszer is megkereste az olaszokat, először Stefano Domenicalival, később pedig Marco Mattiaccival egyeztetett.

Bár utóbbi szakember igencsak csábítónak tartotta az ajánlatot, helyét hamarosan Maurizio Arrivabene vette át, kinek akkori főnöke, Luca di Montezemolo egy jó ideje már fente a fogát egy bizonyos Sebastian Vettelre – aki végül 2015-re Kimi Räikkönen csapattársa lett Maranellóban.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!