Hamilton kettős győzelmet vár a pole után - F1VILÁG.HU

Hamilton kettős győzelmet vár a pole után

Lewis Hamilton bízik benne, hogy csapata kettős győzelmet arathat a holnapi Német Nagydíjon, miután fantasztikus időt autózva, megszerezte a pole pozíciót a szombati időmérő edzésen Hockenheimben.

Lewis Hamilton bízik benne, hogy csapata kettős győzelmet arathat a holnapi Német Nagydíjon, miután fantasztikus időt autózva, megszerezte a pole pozíciót a szombati időmérő edzésen Hockenheimben.

A brit versenyző az utolsó pillanatokban happolta el a pole pozíciót az addig élen álló Felipe Massától, és mivel csapattársa, Heikki Kovalainen a harmadik helyen landolt, úgy érzi, csapatának minden esélye megvan arra, hogy kettős győzelmet arasson a vasárnapi futamon.

“Minden rendben volt a mai napon” – mondta Hamilton az edzés után.

“Fel vagyok tüzelve, és abszolút elégedett vagyok az elvégzett munkával, azonban nem a mai, hanem a holnapi eredmények után kapjuk a pontokat. Éppen ezért Heikki és én mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy az első két helyen végezzünk a versenyen.”

Hamilton elárulta, hogy az utolsó etapban megfutott első gyorskörén el kellett emelnie a lábát a gázpedálról, mikor a stadion résznél sárga zászlóval integettek neki, miután csapattársa kicsúszott a pályáról.

Bár utolsó mért körén majd’ két tizeddel bizonyult gyorsabbnak Massánál, Hamilton elmondta, véleménye szerint gyorsabb is lehetett volna.

“Megmondom őszintén, hogy az utolsó körömmel elégedett voltam” – magyarázta a brit. “Minden simán ment. Az első mért köröm is jól kezdődött, azonban a tizenkettes kanyarban vissza kellett vennem a tempóból a sárga zászlók miatt. Úgy gondolom, hogy Heikki miatt lengették, aki kicsúszott a pályáról. Figyelnem kellett, nehogy büntetést kapjak, így inkább visszavettem.”

“Tudtam, hogy esélyesek leszünk a rajtelsőségre. Ennél is gyorsabb lehettem volna, ha arra szükség lett volna, így abszolút nyugodt vagyok.”

Bár egyesek szerint a McLaren a Ferrari elé került az elmúlt hetekben, Hamilton úgy gondolja, hogy nem lehetne egyértelműen kijelenteni, melyik csapat áll az élen.

“Nagyon szoros a küzdelem. Csodálkozom, hogy mennyire együtt van a mezőny. Mindössze tizedek döntenek. Úgy érzem, megvan a sebességünk, így minden erőnkkel azon kell lennünk, hogy folyamatosan fejlődjünk” – tette hozzá Lewis.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!