Hamilton kevesebbet veszít, a 4. helyről rajtolhat Ausztriában - F1VILÁG.HU

Hamilton kevesebbet veszít, a 4. helyről rajtolhat Ausztriában

HIRDETÉS
A Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szombaton este megerősítette, Lewis Hamilton rajtbüntetését követően nem az 5., hanem a 4. rajthelyről vághat majd neki a vasárnapi Osztrák Nagydíjnak.
SPIELBERG,AUSTRIA,29.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualification. Image shows Lewis Hamilton (GBR/ Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek - For editorial use only. Image is free of charge.

A Mercedes világbajnoki címvédője a 2. legjobb időt érte el a kvalifikáción, ám 3 rajthelyes büntetéssel sújtották, amiért a Q1-ben feltartotta az Alfa Romeo versenyzőjét, Kimi Räikkönent.

A kommunikáció ezt követően az volt, hogy Hamilton az 5. pozícióból kezdheti majd meg a spielbergi versenyt, ám miután Kevin Magnussen váltócsere miatt 5 rajthelyes büntetést kap, a brit végül a 4. rajtkockát kapja.

Az első rajtsorból Charles Leclerc és Max Verstappen várhatják a startot, Hamilton pedig így a második sorban, Valtteri Bottas mellett foglalhat helyet.

Az Osztrák Nagydíj előzetes rajtrácsa:

Forrás: FIA

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!