Hamilton kezdett a legjobban a Hungaroringen, közel a riválisok - F1VILÁG.HU

Hamilton kezdett a legjobban a Hungaroringen, közel a riválisok

HIRDETÉS
A világbajnoki pontversenyben élen álló Lewis Hamilton kezdte a legjobban a Forma-1-es Magyar Nagydíj hétvégéjét. A brit versenyző a leggyorsabb volt a nyitóedzésen, megelőzve Max Verstappent és Sebastian Vettelt.
SPIELBERG,AUSTRIA,29.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualification. Image shows Lewis Hamilton (GBR/ Mercedes).  Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter - For editorial use only. Image is free of charge.

A száguldó cirkusz mezőnye 23°C-ban kezdhette meg a munkát a mogyoródi versenypályán, az időjárás pedig pontosan időzített, percekkel az első szabadedzés kezdete után ugyanis rákezdett az eső a Hungaroringen.

Az enyhe csapadék a tréning elején ahhoz még kevés volt, hogy feláztassa a pályát, később azonban néhány kör erejéig előkerültek a köztes esőgumik. Összességében viszont a mezőny száraz pályán körözhetett.

A legjobb időt végül a címvédő Lewis Hamilton futotta meg: a brit a lágy abroncsokkal 1 perc 17,233 másodperces időt ért el, és 165 ezredmásodperccel megelőzte a 2. pozícióban végző Max Verstappent.

A Red Bulltól nem sokkal maradt le a Ferrari, Verstappen és Sebastian Vettel között ugyanis mindössze 1 ezredmásodperc lett a különbség. Az már az első edzésen jól látszott, a Ferrarinak a Hungaroring utolsó szektora okoz sok problémát, az egyenesekben viszont továbbra is erősek a tűzpiros versenygépek.

A Mercedes hiába végzett az élen Hamilton révén, nem lehet teljesen elégedett, Bottas ugyanis nem tudott körözni az első gyakorláson, autójában ugyanis ki kellett cserélni a V6-os erőforrást.

Vettel mögött a 4. helyen Pierre Gasly zárt, őt meglepetésre a Haas versenyzője, Kevin Magnussen követte, míg Charles Leclerc csak a 6. helyre szorult 1 másodperces lemaradással.

A top 10-ben Nico Hülkenberg (Renault), Lando Norris (McLaren), Carlos Sainz (McLaren) és Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) zárt még. A McLarennél is van tennivaló bőven, Sainz autójában ugyanis motort cserélnek a wokingiak.

Fotó: McLaren

A Renault másik pilótája, Daniel Ricciardo csupán 11. lett, megelőzve Romain Grosjeant (Haas) és a Toro Rosso pilótáit.

A másfélórás tréningen egyébként küszködtek a versenyzők: a „nyers” aszfalton többen megpördültek, Max Verstappen kétszer is.

Hirdetés

A Forma-1-es Magyar Nagydíj programja 15 órakor folytatódik a második szabadedéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

Forrás: Twitter/F1

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!