Hamilton kezdett a legjobban a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Hamilton kezdett a legjobban a Hungaroringen

HIRDETÉS

Lewis Hamilton végzett az élen a Magyar Nagydíj első szabadedzésén, ahol a Mercedes diktálta a tempót. Nico Rosberg a második lett a Ferrari párosa, Räikkönen és Alonso előtt.



A Mercedes továbbra sem talált legyőzőre és megerősítette vezető pozícióját a Forma-1-ben, miután kettős győzelmet aratott az első szabadedzésen a Hungaroringen.

Lewis Hamilton ezúttal majd’ két tizeddel verte csapattársát, Nico Rosberget, miután a másfél órás tréning első felében a fékeire panaszkodott.

Az ezüstnyilak voltak az egyedüliek, akik 1:26 alá tudtak menni a Hungaroringen, ahol a levegő hőmérséklete 24, a pályáé 48 Celsius-fokos volt.

Kimi Räikkönen a harmadik helyre hozta a Ferrarit, hat tizeddel lemaradva a bajnokságot vezető Rosberg mögött. A finn pilótát csapattársa, Fernando Alonso követte a negyedik pozícióban a másik Ferrarival.

A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel az ötödik lett a Red Bullal, akit Kevin Magnussen követett a hatodik pozícióban a McLarennel, míg az első tíz sorát Jean-Eric Vergne (Toro Rosso), Daniel Ricciardo (Red Bull), Jenson Button (McLaren), és Felipe Massa (Williams) zárta, míg csapattársa, Valtteri Bottas csak a 15. pozícióban végzett.

Az edzésen nagyon csúszkáltak az autók, sokan elvétették a féktávokat, de a leglátványosabb jelenet Max Chilton nevéhez fűződik, akinek autója a felvezető köre után visszatérve a bokszutcába lángra kapott.

A Marussiát gyorsan eloltották, Chilton pedig csak remélni tudja, hogy a második edzésen javíthat, ráadásul váltót is kell cserélni az autójában.

A brit pilóta a tréning végén még vissza tudott térni a pályára, és futott egy mért kört, mellyel csapattársa, Jules Bianchi elé került.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!