Hamilton kezdett a legjobban az Osztrák Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Hamilton kezdett a legjobban az Osztrák Nagydíjon

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Osztrák Nagydíj pénteki nyitóedzésén. A 2. helyen Valtteri Bottas, a 3. pozícióban pedig Max Verstappen zárt.

A Mercedes csapata jelentős fejlesztésekkel érkezett a Red Bull Ringre, Lewis Hamilton pedig csütörtökön arról beszélt, reméli, hogy ezek az újítások megrémítik majd ellenfeleiket, a Ferrarit és a Red Bullt.

[su_spoiler title=”Fotók a Mercedes újításairól” style=”fancy” icon=”folder-1″]

[/su_spoiler]

Nos, a német istálló jó formában kezdett Spielbergben, hiszen Hamilton a legjobb időt autózta a nyitótréningen. A világbajnoki címvédő 1 perc 4,839 másodperces időt ért el. A brit körideje mindössze 6 tizedmásodperccel maradt el Valtteri Bottas tavalyi pole-idejétől, így szinte biztosra vehető, hogy ezen a hétvégén megdől az abszolút pályacsúcs.

Bottas egyébként a második helyen végzett a Mercedesszel, 127 ezreddel lemaradva csapattársától.

A 3. pozícióban az egyre jobb formát mutató Max Verstappen zárt. A holland közel 19 ezer rajongója előtt versenyezhet ezen a hétvégén, ráadásul csapata, a Red Bull hazai pályán szállhat harcba a győzelemért. Az istálló magabiztosan várja a hétvégét, hiszen Spielbergben már ők is használhatják a Renault új időmérős motormódját.

Verstappen csapattársa, Daniel Ricciardo az 5. helyen végzett – a két Red Bull közé a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel férkőzött be.

Mivel az osztrák versenypálya meglehetősen rövid – 4,3 km –, szoros küzdelem várható majd az időmérő edzésen. Vettel hátránya a nyitóedzésen még jelentősnek volt mondható, bő 3 tized Hamiltonhoz képest. A Scuderia másik pilótája, Kimi Räikkönen 6. lett.

Hirdetés

Fotó: Scuderia Ferrar

Remek formában kezdte a hétvégét a Haas versenyzője, Romain Grosjean, aki Räikkönentől alig pár tizeddel lemaradva végzett a 7. pozícióban. A legjobb 10-ben zárt még a nyitóedzésen Esteban Ocon, Charles Leclerc és Pierre Gasly is.

Miközben a Haas és a Sauber látszólag jó formában van, a McLarenek továbbra is szenvednek: Fernando Alonso a 17., Stoffel Vandoorne pedig csak a 18. helyen zárt – utóbbi versenyző ráadásul egy alkalommal túl agresszíven hajtott rá az egyik kerékvetőre, így megsérült autójának első terelőszárnya.

Az Osztrák Nagydíj első szabadedzésén autóba ült Robert Kubica is: a lengyel Szergej Szirotkin autóját vezethette, és 2,5 másodperces hátránnyal utolsó lett.

Fotó: Williams

A versenyhétvége programja 15 órakor folytatódik majd a 2. szabadedzéssel. Az F1VILÁG stábja a helyszínről számol be az Osztrák Nagydíj eseményeiről, így weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, mely IDE kattintva érhető el.

Az első szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!