Hamilton kiesése után nem tart újabb technikai gondoktól a Mercedes - F1VILÁG.HU

Hamilton kiesése után nem tart újabb technikai gondoktól a Mercedes

HIRDETÉS
Egyelőre még nem tudják a Mercedesnél, mi okozta Lewis Hamilton motorhibáját a bő egy héttel ezelőtti Ausztrál Nagydíjon, James Allison technikai igazgató azonban nem aggódik amiatt, hogy az évad további részében hasonló problémák merülhetnek fel.
2024 Australian Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Lewis Hamilton

A Mercedes hosszú idő után első kiesését szenvedte el Melbourne-ben: míg George Russell egy baleset miatt esett ki a legutóbbi versenyen, Lewis Hamilton motorprobléma miatt volt kénytelen kiállni. A problémás erőforrást természetesen már a csapat brixworth-i motorközpontjában vizsgálják, James Allison technikai igazgató pedig elárulta, reményeink szerint a szoftveres védelem megóvta a V6-ost a komolyabb sérülésektől.

„Nem tudjuk még. Az erőforrás visszamegy a brixworth-i srácok biztonságos kezei közé, ők fogják kideríteni, mitől szállt el” — mondta a szakember. „Minden, amit jelenleg tudunk, csupán tünetek: gyors olajnyomás-csökkenést tapasztaltunk, amit aztán a motor leállása követett önvédelemből.”

„Amikor tudod, hogy ilyen katasztrofális veszteség ér, a legjobb, amit tehetsz a jövőre nézve, hogy lelövöd ott és akkor, és akkor nem kapsz egy rakomány olvadt fémet. Általában van egy meglehetősen világos bizonyítéklánc arra vonatkozóan, hogy mi okozta a dolgot, és ez lehetővé teszi, hogy jobban dolgozzunk a jövőben. Még nem tudjuk, de Brixworth és a HPP rövid úton kideríti.”

„Nem kétséges, hogy amint kiderül, a rájuk jellemző energiával rá fogna repülni, hogy megbizonyosodjanak arról, a többi motor esetében a lehető legjobban mérsékeljék a kockázatot.”

Allison ugyanakkor azt mondja, nem különösebben aggódnak a megbízhatósággal kapcsolatban.

„A kiesés szerencsére ritka dolog számunkra. Olyan versenyzőink vannak, akik különösen jók abban, hogy egyben tartják a dolgokat, a megbízhatóságunk pedig összességében erősségünk. Szokatlan, hogy efféle kettős kiesésünk van. Természetesen nem számítunk arra, hogy ez a szezonunk rovására megy majd. Amire inkább fókuszálunk, az a tempó, ha ugyanis megoldjuk a tempót, a szezon rendben lesz, bármi is történik.”

„Az autónk alapszintű megbízhatósága, a procedurális megközelítésünk és a versenyzőink tudása általában távol tart bennünket a kiesésektől. Szóval minden erőnkkel a tempóra fókuszálunk, tudván, hogy ezek az alapok megfelelő állapotban vannak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!