Friss hírek

Hamilton kifakadt a versenybírókra, lehülyézte Massát

Csúnyán kifakadt a monacói versenybírókra, illetve a ferraris Felipe Massára a McLaren-Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton.


Csúnyán kifakadt a monacói versenybírókra, illetve a ferraris Felipe Massára a McLaren-Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton.

A 2008-as év legjobbja nehéz versenyen van túl, csak a hatodik helyen ért célba, és több incidens részese is volt: a Felipe Massával történt ütközés miatt áthajtásos büntetéssel sújtották, míg a Pastor Maldonadóval történt összeakaszkodását jelenleg is vizsgálják a stewardok.

„Hat verseny alatt ötödször vagyok a versenybíróknál. Ez egy vicc. Egy kicseszett vicc” – fakadt ki Hamilton a BBC-nek.

Amikor megkérdezték arról, hogy úgy gondolja-e, a versenybírók komoly figyelmet szentelnek az ő vezetési stílusának, Hamilton nevetve így felelt: „Talán azért, mert fekete vagyok. Ezt mondja Ali G is. Nem tudom.”

Hamilton úgy véli, nem az ő hibájából történt a baleset, amikor megpróbálta megelőzni a ferraris Felipe Massát a Loews kanyarban.

„Sokkal gyorsabb voltam Massánál. Belülre mentem, a srác pedig nagyon korán befordult, egyszerűen nekem kanyarodott. Szóval megpróbáltam átmenni a kerékvetőn, hogy elkerüljem őt, és tulajdonképpen összeakadtunk.”

„És természetesen megbüntettek, ami megszokott. Ő feltartott engem az időmérőn, én pedig büntetést kapok. Belém kanyarodott és én kapok büntetést.”

A brit versenyző továbbá tagadta, hogy hibázott akkor is, amikor Pastor Maldonado a falnak ütközött három körrel a leintés előtt.

„Belső ívre húzódtam Maldonado mellett, a TV-képernyőn pedig jól látszik, hogy egy jó autóhosszal korábban fordult, hogy megakadályozzon az előzésben, és egyszerűen nekem ütközött.”

„Nevetséges. Ezek a versenyzők cseszettül nevetségesek. Egyszerűen hülyék.”

„Versenyzőként nem árt az önbizalmamnak, azt gondolom, ilyen a sport… Az emberek azt akarják látni, hogy versenyzem, azt akarják látni, hogy előzök és ilyenkor az ember meg is próbálja. Ha én tényleg úgy érzem, hogy túl messzire mentem és nekiütköztem valakinek, akkor felemelem a kezem és elismerem, hogy én okoztam egy incidenst, és én vagyok a hülye, de ma nem ez volt a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!