Friss hírek

Hamilton: Kifog rajtunk a fránya kuplung

A Kanadai Nagydíjat követően ismét megvizsgálja majd kuplungjainak teljesítményét a Mercedes Forma-1-es csapata.


A Kanadai Nagydíjat követően ismét megvizsgálja majd kuplungjainak teljesítményét a Mercedes Forma-1-es csapata.

A német istálló versenyzői nem remekeltek a vasárnapi futam rajtjánál, így a harmadik helyről rajtoló Sebastian Vettel már az első kanyarban az élre tudott ugrani.

Nem először fordult elő idén, hogy a gyenge rajtok negatívan befolyásolták a Mercedes teljesítményét, a német istálló ezért már korán elkezdett megoldást keresni.

„A kuplung meleg volt, a nyomaték alacsony – elengedtem a kuplungot, de nem volt megfelelő a nyomaték” – mondta a címvédő Lewis Hamilton, aki a pole-ból vághatott neki a vasárnapi futamnak, és a gyenge rajt ellenére végül nyerni tudott.

„Nico nyomatéka sem olyan volt, mint várta, de egy fokkal jobb, mint az enyém. Egyszóval csúszott a kuplungom. A procedúrát pontosan úgy csináltam, ahogy kérték. Ki fogják vizsgálni, és megpróbálják megérteni, miért történt. Még nem teljesen tudják az okokat, úgyhogy dolgozunk rajta.”

„Az adatokat látva elégedett vagyok, hogy nem hibáztam, de ez a fránya kuplung rendre kifog rajtunk.”

Hamilton elárulta, azért is nehéz az ügy, mert a hétvége korábbi részében nem volt gondjuk a rajtgyakorlatokkal.

„Egész hétvégén fantasztikusak voltak a rajtok, de a kuplung nem mindig ugyanolyan. A formációs körre való elindulás is nagyszerű volt. Elengedtem a kuplungot, ami tökéletesen működött. Tökéletes volt a nyomaték, nem pörögtek ki a kerekek.”

„Körbementem, pontosan azt csináltam, amit kértek, és ez a fránya kuplung csúszott. Nico számára is prioritást jelent ennek a problémának a megoldása.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!