Friss hírek

Hamilton kiválóan érzi magát a McLarennél

Lewis Hamilton megerősítette, esze ágában sincs elhagyni csapatát, és nem aggódik az FIA Motorsport Világtanács jövő heti meghallgatása miatt, ahol a csapatának magyarázatot kell adnia viselkedésére, miután kiderült, hogy hazudott a stewardoknak.

Lewis Hamilton megerősítette, esze ágában sincs elhagyni csapatát, és nem aggódik az FIA Motorsport Világtanács jövő heti meghallgatása miatt, ahol a csapatának magyarázatot kell adnia viselkedésére, miután kiderült, hogy hazudott a stewardoknak.

A világbajnoki címvédő nagyon nincs könnyű helyzetben, hiszen igencsak benne van a hazugságügyben, jóllehet elmondása szerint csapata kényszerítette arra, hogy hallgasson el bizonyos információkat a sportfelügyelők elől Ausztráliában.

A McLarennek a jövő héten lesz jelenése a Motorsport Világtanács előtt Párizsban, és mivel a kémügy miatt visszaesőnek számít, még szigorúbb büntetés várhat rá, ami akár néhány versenytől való eltiltás is lehet – sőt mi több, sokak szerint ez a legvalószínűbb.

Bár korábban felreppent a hír, miszerint Hamiltonnak elege lett, és nagyon komolyan elgondolkodott azon, hogy nem csak a McLarent, hanem az egész sportot elhagyja, most ismét megerősítette, hogy esze ágában sincs lépni, teljesen elégedett jelenlegi csapatával.

“Nem gondolkodom ezen” – mondta a brit pilóta. “Van egy célunk, amiért keményen dolgozunk, és nem hagyjuk, hogy bármi is kizökkentsen minket a ritmusból. Élvezem, amit csinálok, és nem hagyom magára a csapatomat, mikor nem úgy mennek a dolgok, ahogyan azt szeretném.”

“Voltak rossz és jó időszakaink együtt, és elégedett vagyok azzal, ahol most vagyok. Még nagyon hosszú út áll előttünk, és bízom abban, hogy még sokáig a csapattal maradhatok. Örülök, hogy a srácok továbbra is lelkesek, és minden eddiginél keményebben dolgoznak a sikerért. Sokkal jobb formában vannak, mint bármikor korábban.”

Hamilton azt is elmondta, hogy még a bajnoki címről sem mondott le az idei évben, bár még csak négy pontot szerzett az első három versenyen, és lemaradása elég tetemes az élen álló Jenson Buttonnal szemben.

“Úgy gondolom, hogy még semmi nincs veszve, bár a többiek egy kicsit beelőztek. Még bármi megtörténhet 14 verseny leforgása alatt” – mondta. “A továbbiakban is a legjobb tudásunkat fogjuk nyújtani, hogy behozhassuk lemaradásunkat. Ha ez nem sikerülne, akkor is mindent kihozunk magunkból, és már a következő szezonra fókuszálunk.”

A McLaren volt az első, aki reagált a Fellebbviteli Bíróság múlt heti ítéletére, és már a Kínai Nagydíjon felszerelte autójára a duplafedelű diffúzort, ami komoly teljesítménybeli javulást eredményezett.

Bár a brit gárda nem készült további újítással a hétvégi futamra, Hamilton úgy érzi, sokkal jobb az autó kezelhetősége, mint a múlt heti kínai futamon, így mindenképpen optimistán várja a folytatást.

“Egy kicsit jobbnak érzem itt, bár nem hoztunk magunkkal újításokat” – mondta. “A beállításokon dolgozunk, és azok finomításával sikerült javulást elérnünk. Kevesebb kerékblokkolás van, ami mindenképpen előny. Nem tudjuk, hogy a többiek min dolgoznak, de mi elégedettebbek vagyunk a teljesítményünkkel.”

“Nagyon szoros a mezőny. Nem tudjuk, hogy mennyi üzemanyaggal mentek a többiek, de mi mindenképpen fejlődtünk. Azonban még mindig vannak olyanok, akik gyorsabbak nálunk.”

“A győzelemre hajtunk, de ehhez egyelőre nem vagyunk elég gyorsak, bár úgy vélem, folyamatosan közeledünk. Szerintem még két-három verseny, és reális esélyünk lesz a győzelemre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!