Hamilton könnyebben vezethető autót kér a Mercedestől - F1VILÁG.HU

Hamilton könnyebben vezethető autót kér a Mercedestől

A Mercedes hétszeres világbajnoka az ötödik rajthelyről várja a Brazil Nagydíj sprintfutamát, miközben csapattársa, George Russell közvetlenül elé sorakozhat fel a rajtrácson.

A reálisan elérhető maximum közelében járt a Brazil Nagydíj sprintidőmérőjén a Mercedes istállója, amelynél ma csak a két Red Bull és Lando Norris McLarenje volt gyorsabb. Az ötödik rajthelyet megszerző Lewis Hamilton azonban nem volt elégedett az eredménnyel, ugyanis az autója vezethetőségét nem találta megfelelőnek.

„Az utolsó köröm nem volt az igazi. Mindent beleadtam, de végezhettem volna egy-két hellyel előrébb is. Mindig kihívást jelent a különböző abroncsokból a maximumot kihozni, jól eltalálni a hőmérsékletet és hasonlók. Szerintem ez nekem sikerült, de az utolsó kanyarban megcsúsztam, így ott hagytam másfél tizedet. Könnyebben vezethető autóra van szükségem.”

A másik Mercedesszel George Russell egy tizedmásodperccel autózott jobb kört, így közvetlenül Hamilton elé sorakozhat fel a rajtrácson.

„Szeretnénk azt mondani, hogy sikerült javulnunk, de igazság szerint itt sok múlik a körülményeken. Néha jó tartományba kerülünk, néha nem. Nekünk a végén jól jött ki a lépés. Nagyjából a negyedik helyre vártuk magunkat, szóval izgatott vagyok a verseny miatt. Hiszem, hogy a versenytempónk ennél is jobb lesz. Biztos vagyok benne, hogy Max [Verstappen] lesz a leggyorsabb, a Ferrarik pedig mögöttünk lesznek, szóval minden figyelem Landóra [Norris] szegeződik” – említette meg a pole-pozícióból induló pilótát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!