Friss hírek

Hamilton koronavírusos, nem áll rajthoz hétvégén!

2020 Bahrain Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes Pole Position Award
Pozitív lett Lewis Hamilton koronavírus-tesztje, így a brit pilóta nem állhat rajthoz a hétvégi Szahíri Nagydíjon – jelentette be a Mercedes kedd reggel.

Hamilton a bő két héttel ezelőtti Török Nagydíjon biztosította be hetedik világbajnoki címét, és győzni tudott a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon is.

A Mercedes kedden reggel adott tájékoztatást arról, Hamilton múlt héten három alkalommal is negatív koronavírus-tesztet produkált, az utolsót vasárnap délután, a Bahreini Nagydíjon.

A csapat tájékoztatása szerint viszont a brit pilóta hétfőn enyhe tünetekkel ébredt, és ezzel egyidőben értesítették arról, hogy egy Bahrein előtti kontaktja pozitív tesztet produkált.

Hamilton ezért újabb tesztnek vetette alá magát, ami pozitív eredményt hozott. Ezt aztán egy újbóli teszt is megerősítette.

A COVID-19 protokolloknak megfelelően Hamilton most karanténban van, és a bahreini hatóságok iránymutatásait követi. Enyhe tüneteitől eltekintve jól van.

Azt egyelőre még nem jelentette be a Mercedes, hogy ki veszi át a helyét Bahreinben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!