Hamilton körönként 7 tizedet veszített az autó sérülése miatt - F1VILÁG.HU

Hamilton körönként 7 tizedet veszített az autó sérülése miatt

Körönként mintegy 7 tizedmásodpercet veszített Lewis Hamilton versenyautójának sérülése miatt – árulta el a Mercedes mérnökigazgatója, Andrew Shovlin.

A brit versenyző a 4. helyről vágott neki a spielbergi versenynek, és bár sokáig a 2. helyen autózott, végül el kellett engednie maga mellett csapattársát, Valtteri Bottast, később pedig Lando Norris is megelőzte.

Hamilton versenyautója ugyanis megsérült a futam során, ami miatt tempója is jelentősen visszaesett.

 

A Mercedesnek úgy vélik, Hamilton autója nem sokkal első kerékcseréje előtt sérült meg a 10-es kanyarban.

„Van ott egy nagyon agresszív kerékvető. De nem láttuk úgy, hogy versenyzői hiba történt, sokkal inkább a terhelés miatt történt, és ki kell elemeznünk, miért történt így” – mondta Toto Wolff csapatfőnök.

A csapat mérnökigazgatója, Andrew Shovlin számszerűsített is: „A leszorítóerő-veszteség körönként 6-7 tizedmásodperc volt, de mivel az autó hátulján történt mindez, az egyensúly is rosszabbá vált, és sokat ártottunk a hátsó gumiknak a csúszkálással.”

Hamilton a futam után azt mondta, ha nincs a probléma, könnyedén a 2. helyen végzett volna, ezt a véleményt pedig Shovlin is osztja.

„Rengeteget veszített a teljesítményből, ami miatt végül visszacsúszott a másodikról a negyedik helyre. Összességében valóban egy kicsit frusztráló volt úgy a teljesítmény szempontjából, mint amiatt, hogy egy darabban kellett tartanunk az autót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!